Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ibrahimovič si môže hľadať nový klub! V Manchestri ho už vraj nepotrebujú

Zlatan Ibrahimovič nebude pokračovať v anglickom futbalovom klube Manchester United. Vedenie "červených diablov" sa rozhodlo neuplatniť opciu v zmluve na ďalšiu sezónu.

09.06.2017 18:36 , aktualizované: 20:18
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič.
debata

Tridsaťpäťročný švédsky útočník prišiel na Old Trafford minulý rok z Paríža St. Germain a s United sa vtedy dohodol na kontrakte na jeden rok s možnosťou predĺženia.

V apríli si však poškodil kolenný väz, podstúpil chirurgický zákrok v USA a vynechal posledných 10 súťažných stretnutí, vrátane finále Európskej ligy proti Ajaxu Amsterdam. Podľa odhadov sa bude zo zranenia liečiť minimálne do začiatku roka 2018.

Ibrahimovič napriek smolnému záveru sezóny zažil vydarený angažmán na Britských ostrovoch, keď celkovo nastúpil na 46 zápasov, v ktorých strelil 28 gólov.

United majú naopak vážny záujem získať útočníka Álvara Moratu z Realu Madrid. Podľa britského periodika The Guardian je Španiel prioritou pre trénera Josého Mourinha. United údajne ponúkli za Moratu 60 miliónov libier po tom, ako Real odmietol 52-miliónové odstupné. Madridčania žiadajú za svojho odchovanca čiastku na úrovni 79 miliónov libier.

Samotný Morata už skôr deklaroval záujem opustiť „biely balet“, v ktorom počas uplynulého ročníka plnil najmä úlohu náhradníka. Napriek tomu dokázal streliť vo všetkých súťažiach dvadsať gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Zlatan Ibrahimovič