Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podporil nezávislosť Katalánska, rozpútal vojnu. Španieli opäť pískali na Piquého

Stredajší prípravný zápas futbalistov Španielska a Kolumbie v Murcii sprevádzal piskot na domáceho reprezentanta Gerarda Piquého.

08.06.2017 11:55
Gerard Piqué Foto: ,
Španielsky obranca Gerard Piqué vyberá loptu zo siete v zápase s Kolumbiou.
debata

„Nie je to férové, že sa na neho píska. Za to všetko, čo odviedol pre reprezentáciu, si to nezaslúži. Pískanie ľudí ma však neznepokojuje. Starám sa najmä o to, aby sme sa zlepšovali ako tím. A môžem povedať, že máme fantastickú atmosféru v tíme,“ vyhlásil Julen Lopetegui na webe soccerway.com.

V španielskych médiách sa však objavili fotografie, ako práve Lopetegui niečo hovorí Piquému pred súbojom s Kolumbiou a údajne sa to týkalo správania tohto futbalistu. Tréner národného tímu to však poprel. „Kedykoľvek sa rozprávam s hráčom na trávniku, vždy je to len o futbale. Nezamieňajme si interpretáciu s invenčnosťou. Vymýšľať si je škodlivé,“ povedal Lopetegui.

Pískanie na Gerarda Piquého počas zápasu s Kolumbiou

Na pískanie fanúšikov podráždene reagoval aj Piqué, ale svoj hnev 30-ročný stopér FC Barcelona, ktorý v minulosti podporil nezávislosť Katalánska od Španielska, otočil proti médiám.

„Už na mňa nepískali od európskeho šampionátu, ale vy sa na to zakaždým pýtate a znova sa to začalo. Stále počúvam, či je to z dôvodov môjho politického presvedčenia, ale o tom som predsa hovoril už minimálne dvadsaťkrát. Pozrite sa na správy v novinách,“ osopil sa na médiá Piqué, cituje ho aj portál goal.com.

Zápas s Kolumbiou bol pre Španielsko prípravou na nedeľňajší kvalifikačný duel o postup na MS 2018 do Ruska v Skopje proti Macedónsku. Španieli sú na čele G-skupiny s 13 bodmi z 5 zápasov, ale len zásluhou lepšieho skóre pred Talianmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gerard Piqué #španielska futbalová reprezentácia #kolumbijská futbalová reprezentácia