Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Novinára chytil pod krk, tréner ho vyradil z tímu. Kapitán Turan za Turecko dohral

Futbalový stredopoliar Turecka Arda Turan v utorok oznámil ukončenie svojej reprezentačnej kariéry.

06.06.2017 22:33 , aktualizované: 23:15
Arda Turan Foto:
Arda Turan oznamuje ukončenie reprezentačnej kariéry.
debata

K tomuto kroku dospel po vyradení trénerom národného Fatihom Terimom z kádra na tréningový kemp v Slovinsku pred nedeľňajším zápasom Turkov proti Kosovu v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta v Rusku.

Dôvodom malo byť údajné napadnutie športového novinára na palube lietadla. Podľa denníka Hürriyet mal 30-ročný rodák z Istanbulu v tímovom lietadle verbálne zaútočiť novinára denníka Milliyet a potom ho chytiť pod krk. Incident sa mal udiať po pondelkovom prípravnom zápase v Skopje medzi domácim Macedónskom a Tureckom.

Turanovi sa nepáčilo, čo o ňom napísal napadnutý Bilal Mese. Hráča katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona rozzúrili články o tom, ako tureckí futbalisti pod jeho vedením počas minuloročného neúspešného európskeho šampionátu údajne štrajkovali za vyššie odmeny od zväzu za účasť na záverečnom turnaji vo Francúzsku.

„Neľutujem, čo sa stalo. Cítim sa voľný ako vták. Po dohovore s trénerom a šéfom zväzu nenastúpim v nedeľňajšom kvalifikačnom zápase s Kosovom. Škodíte tímu a rozhodol som sa ukončiť reprezentačnú kariéru,“ povedal Turan na utorňajšej tlačovej konferencii.

Bývalý stredopoliar Galatasarayu Istanbul či Atlética Madrid odohral od roku 2006 za turecké národné mužstvo 97 zápasov a strelil 17 gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #turecká futbalová reprezentácia #Arda Turan