Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pelta už nie je predsedom futbalovej asociácie ČR, z väzby poslal rezignáciu

Miroslav Pelta sa vzdal funkcie predsedu Futbalovej asociácie ČR. Rezignáciu poslal po svojom advokátovi Bronislavovi Šerákovi z väzby, kde sa nachádza kvôli obvineniu z podvodov s dotáciami pre šport.

06.06.2017 13:11
Miroslav Pelta Foto: ,
Šéf Futbalovej asociácie Českej republiky Miroslav Pelta na archívnej snímke.
debata

Do mimoriadneho valného zhromaždenia naďalej povedú FAČR súčasní podpredsedovia Zdeněk Zlámal a Roman Berbr.

Pretože na piatkovom valnom zhromaždení nezvolili nového predsedu asociácie, zostal na jej čele Pelta. V takejto situácii sa rozhodol odstúpiť. „Pán Pelta čakal na výsledky valného zhromaždenia a keďže nezvolilo jeho nástupcu, rozhodol sa podať rezignáciu. To nič nemení na tom, že sa naďalej cíti nevinný,“ citoval Šeráka server iSport.cz.

„Funkcia pána predsedu mala automaticky zaniknúť zvolením nového predsedu na piatkovom Valnom zhromaždení FAČR. To sa však nestalo, a tak rezignáciu pána Peltu berie teraz FAČR pred dôležitými rokovaniami so sponzormi a partnermi za logický krok, ktorý tiež plne rešpektuje,“ uviedla futbalová asociácia vo vyhlásení.

Päťdesiatdvaročný Pelt, ktorý viedol FAČR od roku 2011, bol pôvodne jediným kandidátom na post predsedu, ale po zadržaní políciou na začiatku mája a následnom vzatí do väzby kandidatúru stiahol.

Peltu spolu s námestníčkou ministerka školstva Simonou Kratochvílovou a bývalým šéfom ministerského odboru Zdeněkom Břízom stíhajú pre podozrenie zo zneužitia právomocí úradnej osoby, dohodnutie výhody pri zadaní zákazky a porušenie povinnosti pri správe cudzieho majetku. Obvineniam čelí aj FAČR.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Pelta #FAČR