Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Belgicko nastúpi proti Česku bez veľkej hviezdy. Hazard si zlomil členok

Českí futbaloví reprezentanti v pondelok odohrajú atraktívne stretnutie v Belgicku, ktoré bude pre nich prípravou na sobotňajší zápas kvalifikácie MS 2018 v Nórsku.

05.06.2017 10:11
Eden Hazard Foto: ,
Kapitán Belgicka Eden Hazard na tréningu.
debata

Tréner Karel Jarolím proti siedmemu tímu svetového rebríčka plánuje dať príležitosť veľkému počtu, lebo po dohode s Belgičanmi môže počet obvyklých šiestich striedaní v zápase prekročiť. Belgicku bude chýbať kapitán Eden Hazard. Dvadsaťšesťročný útočník Chelsea si na nedeľňajšom tréningu zlomil pravý členok a príde aj o piatkový kvalifikačný zápas s Estónskom.

Podľa médií by jeho liečba mala trvať šesť až osem týždňov. Začiatok novej sezóny anglickej ligy, ktorá odštartuje v polovici augusta, by tak mal stihnúť. Hazard má za sebou úspešnú sezónu, v ktorej výrazne prispel k zisku majstrovského titulu Chelsea.

Belgičania predvlani viedli rebríček FIFA a teraz sú na siedmom mieste tretím najlepším európskym tímom po Nemecku a Francúzsku. Na ostatnom svetovom i európskom šampionáte prenikli do štvrťfinále a do výberu španielskeho trénera Roberta Martíneza patrí niekoľko hviezd – napríklad Eden Hazard, Thibaut Courtois, Dries Mertens alebo Romelu Lukaku.

„Keď sa pozriete, v akých kluboch tí hráči nastupujú, hovorí to samo za seba. Majú zdvojené posty, každý hrá v kvalitnom klube,“ podotkol Jarolím. „Som veľmi rád, že nás preverí takto kvalitný súper. Belgicko v súčasnosti znamená absolútnu svetovú špičku a vzájomný zápas môže pre náš mladý tím priniesť veľa cenných skúseností,“ doplnil kouč.

Belgičania majú s 22 gólmi najlepší útok európskej časti kvalifikácie MS a v piatok ich čaká duel v Estónsku. Tréner Martínez preto plánuje proti Čechom dať šancu niektorým hráčom širšieho kádra. „Pre mladších hráčov, ktorí toľko nehrajú, je to dobrá príležitosť ukázať, ako sa popasujú s väčšou rolou v tíme. Niektorí hráči dva týždne nehrali zápas, takže to pred Estónskom bude dobrá generálka,“ podotkol Martínez. Voľno na pondelňajší duel po návrate z klubu dostali Witsel a Ciman, neistý je štart Origiho.

Zápas v Bruseli má výkop o 20:45. Český tím potom v Belgicku zostane a bude sa pripravovať na sobotňajší kvalifikačný duel v Osle. V ňom reprezentanti chcú výhrou zvýšiť šance na druhé miesto v skupine a účasť v baráži.

debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová reprezentácia #Eden Hazard #belgická futbalová reprezentácia