Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea opustila legenda. V 26. minúte

John Terry v nedeľu nastúpil na svoj posledný ligový zápas vo futbalovom drese FC Chelsea a spoluhráči mu pripravili rozlúčku hodnú najdlhšie slúžiaceho kapitána v dejinách klubu.

22.05.2017 15:12
John Terry Foto: ,
Rozlúčka Johna Terryho.
debata

Terry nastúpil v základnej zostave s páskou na rukáve a v 26. minúte – symbolicky podľa čísla svojho dresu – prenechal miesto na trávniku Garymu Cahillovi. Keď odchádzal z ihriska na Stamford Bridge, hráči v modrých dresoch mu vytvorili čestný špalier. Na načasovaní sa podieľali aj hostia. Tréner David Moyes prezradil, že boli dohodnutí, aby loptu zahrali do autu okolo 26. minúty.

Pre niekdajšieho anglického reprezentanta Terryho to bolo 492. vystúpenie v Premier League, celkovo 717. v drese Chelsea a nemusí byť úplne posledné. „The Blues“ čaká v sobotu 27. mája ešte finále FA Cupu proti Arsenalu.

Londýnčania si proti Sunderlandu pripísali rekordné 30. víťazstvo (5:1) – žiadny anglický prvoligista si ich predtým nevybojoval toľko v sezóne s 38 stretnutiami.

„Dnešok je jedným z najťažších dní v mojom živote. Mal som to šťastie hrať so skvelými futbalistami a pod vedením výborných trénerov, ďakujem každému jednému z nich. Všetci sa musíme tiež poďakovať Romanovi Abramovičovi, je najlepším majiteľom vo svete futbalu,“ uviedol Terry, citoval ho web britskej BBC.

debata chyba
Viac na túto tému: #John Terry #Chelsea FC