Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenské legendy sa tešia na Španielov

Označenie "starí páni" sa ešte pre nich nehodí. Viacerí z nich donedávna aktívne hrávali a stále majú dostatok síl, aby ukázali svoje futbalové majstrovstvo.

09.05.2017 17:34
Miroslav Karhan Foto: ,
Bývalý slovenský futbalový reprezentant Miroslav Karhan počas tlačovej konferencie pred blížžiacim sa Zápasom futbalových legiend Slovensko - Španielsko.
debata

Do Trnavy mieria španielske legendy a 26. mája na Štadióne Antona Malatinského nastúpia proti slovenskej reprezentácii hráčov nad 35 rokov. Zápas pripravila Asociácia profesionálnych športovcov.

Slovenskú reprezentáciu povedie bývalý kouč národného tímu Ján Kocian. Na súpiske sú známi hráči nedávnych rokov – Kamil Čontofalský, Miroslav Karhan, Martin Ševela, Igor Bališ, Vladimír Labant, Vladimír Kinder, Samuel Slovák, Vladimír Janočko, Marek Ujlaky, Szilárd Németh a ďalší.

V španielskom výbere figurujú takisto známe mená, napríklad bývalí reprezentanti Iván Campo, Joan Capdevila, José Amavisca, Gaizka Mendieta a podobne.

„Vidieť také hviezdy na Slovensku nie je každodenná záležitosť. Sme radi, že aj my sa môžeme stretnúť, nemáme na to veľa príležitostí,“ vraví súčasný tréner Trnavy Miroslav Karhan, ktorý si jeden ročník zahral aj v Španielsku.

Niekoľko sezón pôsobil v španielskej lige Samuel Slovák. „V nominácii sú výborní futbalisti, Španieli zložili silné mužstvo. Keď som počul ich mená, hneď som si povedal, že je najvyšší čas začať poriadne trénovať. Sú to všetko technickí hráči, preveria nás, budeme mať čo robiť, aby sme udržali s nimi krok,“ reagoval Slovák.

V dobrej kondícii sa stále udržiava Vladimír Janočko. „Súper má veľa hráčov, ktorí sú ešte mladí, majú stále vysokú kvalitu. Veľmi sa na zápas teším a verím, že príde aj veľa divákov.“ Naposledy sa slovenský tím masters stretol pred rokom na Myjave s Českom. Zápas sa skončil 2:2, slovenské góly dali Zvara a Németh.

Hoci ide aj o exhibíciu, Karhan pripomína, že to tak úplne nie je. „Takéto zápasy sa možno začínajú v ľahšom duchu. Vyzerá to, že o výsledok ani nejde, ale som presvedčený, že Španieli k nám neprídu na výlet. Pôjde im aj o víťazstvo. A nám tiež.“

Podobný názor má aj Janočko. „Na takýto zápas nenastupujeme len s tým, že sa chceme zabaviť. Každý chce podať čo najlepší výkon a ukázať svoje majstrovstvo,“ pripomenul.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Karhan #Vladimír Janočko