Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podvádzali pri prestupe? Neymara, jeho otca i Barcelonu čaká súd

Brazílsky futbalista Neymar sa postaví pred súd v súvislosti s obvineniami z korupcie a finančných nezrovnalostí pri jeho prestupe z FC Santos do FC Barcelona pred štyrmi rokmi.

04.05.2017 20:42
Neymar Foto: ,
Brazílska hviezda Neymar v drese Barcelony.
debata

Vo veci údajného podvodu budú čeliť súdnemu procesu aj FC Barcelona, jeho šéf Josep Bartomeu aj bývalý prezident Sandro Rosell, FC Santos a firma riadená Neymarovými rodičmi.

Španielska prokuratúra požaduje trest odňatia slobody na dva roky a pokutu vo výške 10 miliónov eur pre útočníka najslávnejšieho katalánskeho klubu. Väzenie však Neymarovi ani v prípade dokázania viny nehrozí, keďže ide o jeho prvý prehrešok a v španielskom trestnom poriadku je sadzba nižšia ako dva roky pri prvom porušení zákona automaticky podmienečná. Všetci zainteresovaní v minulosti popreli akékoľvek ilegálne konanie.

Podľa žalobcov sa Juhoameričan a jeho otec, ktorý zároveň pôsobí v úlohe synovho agenta, dopustili podvodu, keď sa v roku 2013 pokúsili utajiť skutočnú prestupovú sumu, aby znížili províziu pre brazílsku investičnú spoločnosť DIS. Tá vlastnila 40-percentný podiel práv na Neymara.

Katalánci tvrdia, že za Neymara uhradili 57,1 milióna eur, z toho 17,1 milióna išlo Santosu a 40 miliónov firme, ktorú vlastní hráčov otec. Španielski vyšetrovatelia sú však presvedčení o tom, že celková suma, ktorú zaplatil španielsky klub brazílskemu, je až 25,1 milióna eur a spoločnosť DIS má nárok na ďalších 3,2 milióna.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #fc barcelona