Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skaličania veria, že si zahrajú so Slovanom aj v lige

Po finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu žiaril. Srbský futbalista Milan Rundič sa tešil z tretej trofeje za sebou, čím sa nemohol pochváliť iný finalista.

02.05.2017 17:00
MFK Skalica, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Skalice.
debata

Prvé dve získal v drese Trenčína, tretí v pondelok v Poprade už ako slovanista. Pred rokom bol Trenčín úspešný práve proti bratislavskému tí­mu…

„Neviem povedať, z ktorého pohára som mal väčšiu radosť. Všetky si cením, nerobím medzi nimi rozdiel. V Trenčíne sme mali veľmi dobré mužstvo a to platí aj teraz o Slovane, vládne v ňom výborná atmosféra, navzájom sa podporujeme a bojujeme jeden za druhého,“ vravel 25-ročný spoľahlivý stopér.

Rundič výrazne prispel k triumfu svojho tímu. Do siete Skalice strelil prvý gól. Dal ho po rohovom kope nožničkami. „Gól nám pomohol, lebo súper začal dobre, mal šance. Potom trošku odpadol, myslím si, že na našej strane bola lepšia aj fyzická príprava.“

Srbský obranca si otvoril strelecký účet v Slovane, kam prestúpil v lete minulého roka. Jeho gól bol pre vývoj zápasu veľmi dôležitý, ale Rundič pripomína, že rozhodnuté ešte nebolo. „V prestávke sme si v šatni vraveli, že musíme streliť druhý gól. Stále to bolo otvorené, súper mohol zápas otočiť,“ zdôraznil.

Na Poprad má dobré spomienky. Získal tu aj prvý Slovenský pohár 2015. Trenčín sa vtedy stretol so Senicou. „Mojím súperom bol Tomáš Kóňa. Teraz sme spolu v jednom tíme a pred zápasom sme si vraveli, že spoločnými silami musíme pohár vybojovať.“

Podľa neho nebolo vidieť, že vo finále nastúpil druholigista. „Skalica hrala pred rokom prvú ligu, má silné mužstvo. Poznali sme súpera dobre a aj sme sa na neho dobre pripravili. Nevyšiel nám prvý polčas, ale ukázalo sa, že keď na ihrisku vydáme všetko, necháme na ňom aj srdce, tak odmena musí prísť,“ tvrdil Rundič.

Hoci jeho gól padol už v 20. minúte, nemusel byť v zápise prvý. Hneď z prvej akcie mal veľkú šancu Skaličan Ádam Mészáros, na Záhorie prišiel v zime z Veľkého Medera.

„Na ceste do finále sme mali ťažké zápasy, ťažšie ako Slovan. V úvode sme boli lepší. Mal som v úvodnej päťminútovke dve čisté šance, nevyužil som ich. Slovan bol efektívnejší, preto vyhral,“ vravel.

Podľa neho Skalica ukázala, že môže držať krok aj s takými mužstvami, ako je Slovan. Momentálne jeho tím bojuje o návrat do najvyššej súťaže a so spoluhráčmi verí, že sa im podarí vyhrať druholigovú súťaž. Aj napriek tomu, že momentálne stráca deväť bodov na vedúce VSS Košice.

„Body sa budú počítať až na konci súťaže,“ pripomenul 24-ročný rodák z Komárna. „Najbližšie sa stretneme s Košičanmi na ich pôde, musíme zápas zvládnuť. A potom ich privítame ešte doma. Máme na nich, postúpime my.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Skalica