Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zolu strieda v Birminghame legendárny Redknapp

Iba jeden deň trvalo trénerské bezvládie na lavičke anglického druholigového futbalového klubu FC Birmingham City.

18.04.2017 13:50
Harry Redknapp
Harry Redknapp.
debata

Po rezignácii 50-ročného Taliana Gianfranca Zolu prijal výzvu 70-ročný Harry Redknapp. Zola sa vzdal funkcie po pondelkovej domácej prehre 0:2 s Burtonom, po ktorej patrí už len jeho bývalým zverencom 20. miesto v 24-člennej súťaži The Championship. Od zostupového pásma ich delia tri body, do konca ročníka zostáva odohrať tri kolá.

„S vedením klubu som sa dohodol zatiaľ do konca tejto sezóny 2016/2017,“ uviedol pre britskú rozhlasovú stanicu TalkSport Harry Redknapp a doplnil: „Keď sa mi podarí udržať mužstvo v druhej lige, potom si môžeme sadnúť za rokovaní stôl a porozprávať sa, čo ďalej s našou spoluprácou.“

Zola prevzal FC Birmingham City v decembri, na lavičke zotrval iba štyri mesiace. Počas nich odohralo jeho mužstvo 24 stretnutí, no zvíťazilo iba dvakrát. „Je mi ľúto, že opúšťam lavičku Birminghamu, pretože som sem prišiel s veľkými očakávaniami. Klub si však zaslúži niečo lepšie,“ uviedol Gianfranco Zola.

„Starý pán“ Redknapp zatiaľ naposledy sedel na lavičke v súťažnom súboji v anglickom futbale vo februári 2015, keď viedol Queens Park Rangers. Jeho trénerská minulosť sa spája s tímami Tottenham Hotspur, FC Portsmouth, FC Southampton a West Ham United. V sezóne 2009/2010 priviedol Tottenham k štvrtej priečke v Premier League a stal sa trénerom roka v Anglicku. Podarilo sa mu to len ako druhému v histórii bez toho, aby získal majstrovský titul.

Prvým duelom obnovenej kariéry Redknappa na lavičke Birminghamu bude nedeľňajšie derby proti mestskému rivalovi, ktorým je Aston Villa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Birmingham City #Harry Redknapp