Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan postúpil hladko do finále pohára

Futbalisti Slovana Bratislava postúpili hladko do finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu. V odvetnom semifinálovom zápase zdolali Zemplín Michalovce 1:0 (1:0). Vyhrali aj prvý zápas na pôde súpera (2:1).

11.04.2017 20:52
Tamás Priskin, Seydouba Soumah Foto: ,
Tamás Priskin a Seydouba Soumah zo Slovana.
debata (1)

Slovanistický postup poistil Priskin gólom už v 9. minúte utorňajšieho stretnutia na Pasienkoch. Nie príliš prudká Sekuličova strela sa odrazila od žrde a maďarský reprezentant ju dorazil do siete. Potom sa už zápas dohrával v pokojnom tempe, domáci boli aktívnejší, bez problémov vybojovali výhru i postup.

Slovan sa stretne vo finále 1. mája v Poprade s jedným z dvojice Skalica – Poprad, ktorých odvetný semifinálový zápas sa uskutoční v stredu od 17.00. V prvom stretnutí vyhral doma Poprad (1:0).

ŠK Slovan Bratislava – MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0) – prvý zápas: 2:1, Slovan postúpil do finále

  • Gól: 9. Priskin, ŽK: 39. Šimčák (Michalovce), rozhodovali: Očenáš – D. Hrčka, Chládek
  • Slovan: J. Mucha – B. Sekulič, Saláta, Rundič, F. Kubík – De Sa, De Kamps, V. Savičevič (69. T. Kóňa), Priskin – Soumah (87. Vittek) – F. Oršula (75. Damnjanovič)
  • Michalovce: M. Kira – T. Sedlák, P. Kavka, Sipľak, Šimčák – Qose – I. Žofčák (59. Serečin), Dimitriadis (59. Bragin), S. Danko, Koscelník – Regáli (82. Kushta)

Ivan Vukomanovič (tréner Slovana): „Naším jednoznačným cieľom bolo postúpiť do finále. Už prvý duel v Michalovciach bol náročný a po sobotňajšom zápase v Dunajskej Strede sme vedeli, že ani odveta nebude jednoduchá. V posledných týždňoch sme stratili veľa síl. Mali sme nahustený program, mnoho hráčov nastúpilo aj za reprezentačné výbery. Niektorí nám chýbali či chýbajú pre zdravotné problémy a už v Dunajskej Strede sa to prejavilo. Dnes sme sa chceli prezentovať kompaktnosťou a silou v osobných súbojoch. Ak by sme s takým súperom ako Michalovce neboli úspešní v súbojoch, dostali by sme sa do problémov. Dôležité bolo, že sa nám podarilo premeniť hneď prvú šancu a potom sme kontrolovali priebeh zápasu. Okrem jednej príležitosti v druhom polčase sme Michalovce do nebezpečných situácií nepúšťali. Sme šťastní, že sme postúpili. Súperovi ďakujem za férový zápas. V máji sa stretneme ešte raz, štyri duely s jedným tímom v jednej časti sezóny sú naozaj nezvyčajné. Teraz sa však musíme pripravovať na každý ďalší zápas. V Ružomberku možno pristúpime k istej rotácii a niektorým hráčom možno doprajem oddych.“

Anton Šoltis (tréner Michaloviec): „Do Bratislavy sme prišli so snahou urobiť ešte malý športový zázrak, ale nepodarilo sa nám to. V prvom polčase sa hral futbal medzi šestnástkami, veľa šancí nebolo. Domáci dali hneď z prvej gól a išli do vedenia. Proti takému súperovi ako Slovan si veľký počet príležitostí nevytvoríte. My sme mali v prvom polčase dve pološance, ktoré sme nedotiahli do úspešného konca. V druhom sme si vypracovali jednu čistú. Žiaľ, ani tú sme nepremenili. Ak by sme to dokázali, možno by sme ešte záver zdramatizovali. Nestalo sa, a tak Slovan vyhral zaslúžene. Gratulujem mu k postupu do finále.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Zemplín Michalovce