Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Benzema naháňa minúty. Morata góly

Je mladý, talentovaný, sebavedomý. A údajne nespokojný. Podľa viacerých španielskych médií, ktoré ho od budúcej sezóny takmer naisto vidia v drese nového tímu.

06.04.2017 19:00
Álvaro Morata Foto: ,
Álvaro Morata oslavuje jeden zo svojich troch gólov na pôde Leganésu.
debata

Keď sa Alváro Morata postavil v stredu večer pred novinárov, dostal očakávanú otázku: Oslovil vás už Antonio Conte, tréner Chelsea Londýn? Útočník Realu Madrid neváhal a bezprostredne odpovedal. „Ak je pravda, že mi Conte neustále telefonuje, musí mať na mňa zlé číslo. Nemám totiž od neho žiadny neprijatý hovor.“

O Moratu bol obrovský mediálny záujem. Nie div, veď v ligovom zápase na ihrisku Léganes strelil tri góly a priviedol ligového lídra k víťazstvu 4:2. V aktuálnej sezóne si pritom 24-ročný zakončovateľ toľko pozornosti od žurnalistov neužíva. Tréner Zinedine Zidane ho zväčša posiela na ihrisko len v pozícii striedajúceho hráča. A to je hlavný dôvod, prečo mnohí experti tvrdia, že Morata z Madridu po sezóne odíde.

V hre sú okrem Chelsea údajne aj Atlético Madrid, FC Barcelona či Bayern Mníchov. „Morata v Reale neostane, naisto,“ tvrdí uznávaný futbalový odborník Guillem Balague. Na jednej zo sociálnych sietí vytiahol zaujímavú štatistiku. Morata odohral v aktuálnej sezóne o približne päťsto minút menej ako jeho rival v boji o post stredného útočníka – Karim Benzema. Napriek tomu strelil Španiel o gól viac ako hviezdny Francúz.

Mimochodom, Benzema presedel celý zápas v Léganes na lavičke náhradníkov. A prizeral sa Moratovmu gólovému predstaveniu. Odchovanec Atlética sa stal prvým Španielom po ôsmich rokoch, ktorý dosiahol v drese Realu hetrik. Pred ním sa naposledy tešil z rovnakého úspechu legendárny Raúl González, ktorý odrovnal FC Sevilla.

Nie div, že Morata po záverečnom hvizde žiaril spokojnosťou. „V Reale sa cítim výborne. Strieľam góly, dostávam opäť príležitosť. O budúcej sezóne vôbec nepremýšľam. Pred nami je najnáročnejšia časť, sústredím sa len na ňu,“ tvrdil Morata.

V prípade, že by ho Madridčania znovu predali do iného klubu, zopakovala by sa situácia spred troch rokov. Vtedy putoval Morata do Juventusu Turín. Real súhlasil s odstupným vo výške dvadsiatich miliónov eur. A klauzulou, že v prípade záujmu má na odkúpenie strelca právo ako prvý. Využil ho vlani a zaplatil o desať miliónov viac, ako za Moratu predtým zinkasoval.

V Léganes bol španielsky reprezentant členom základnej zostavy len po desiaty raz v tejto ligovej sezóne. Napriek tomu nemá na Zidana ťažké srdce. „Je úplne bežné, že každý hráč chce na trávniku stráviť čo najviac času. Nie som výnimkou. Mojou úlohou je tvrdo pracovať, zlepšovať sa. Nerozhodujem o tom, kto pôjde na trávnik. Je síce pravda, že so Zidanom som sa viackrát zhováral, ale nikdy som ho nepožiadal o to, aby mi doprial väčší priestor,“ uviedol pre španielsky denník AS.

Na pôde Léganes si ho Morata vypýtal. Aj bez slov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Karim Benzema #Álvaro Morata