Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: V Anglicku rozhodca šokujúco poškodil Newcastle

Futbalový rozhodca Keith Stroud sa v druhej anglickej lige dopustil veľkej chyby, keď chybne pripravil Newcastle o pokutový kop v dueli s Burtonom.

06.04.2017 17:50
debata

Po predčasnom vbehnutí domáceho hráča do vápna pri exekúcii totiž nenechal penaltu opakovať, ale chybne daroval hosťom rozohrávku nepriameho voľného kopu.

Bežala 29. minúta, keď Stroud odpískal pokutový kop pre Newcastle. Ten išiel zahrávať Matt Ritchie a premenil. Arbiter však gól neuznal kvôli tomu, že jeden z hráčov Newcastlu predčasne vbehol do pokutového územia. Podľa pravidiel mal nechať penaltu opakovať, Stroud však namiesto toho daroval loptu Burtonu a aj napriek protestom domácich nechal za stavu 0:0 hru pokračovať. Newcastle nakoniec ale predsa len vyhral 1:0, po tom čo sa trafil práve Ritchie, a vrátil sa na prvé miesto tabuľky.

„Penalta sa mala opakovať. Rozhodca si bohužiaľ poplietol pravidlá. On aj jeho rozhodcovský tím sú naštvaní, že stratili koncentráciu, a za chybu sa ospravedlňujú,“ uviedla vo vyhlásení anglická komisia rozhodcov.

Podľa pravidiel by nepriamy voľný kop pre Burton mal nasledovať v prípade, že by Ritchie penaltu nepremenil, rozohral by ju smerom dozadu, alebo by po dokončení rozbehu použil fintu na oklamanie brankára.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozhodca #Newcastle United