Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pekarík: Môj gól možno privolali berlínske médiá

Už aj Peter Pekarík sa zapísal medzi strelcov. Futbalista Herthy BSC čakal bezmála osem rokov a 150 zápasov na svoj prvý gól v nemeckej bundeslige.

04.04.2017 08:00
Peter Pekarík Foto: ,
Peter Pekarík oslavuje svoj prvý gól v Bundeslige.
debata

Pravý obranca ho strelil v uplynulom kole v domácom stretnutí s Hoffenheimom. V 32. minúte po strele pravačkou k žrdi viedli Berlínčania 1:0, ale napokon podľahli 1:3. „Mrzí ma, že môj gól nestačil na zisk bodov,“ vyhlásil 30-ročný rodák zo Žiliny.

Pociťovali ste dlhé čakanie na gól už ako problém? Pripomínali vám to ľudia z vášho okolia, kamaráti, fanúšikovia?
Nie, vôbec žiadny tlak ani stres som nepociťoval. Viem, aké sú moje úlohy defenzívneho hráča a čo odo mňa očakáva na ihrisku tréner. Gól sa mi podarilo streliť už predtým aj v Nemecku, ale v pohárovom zápase. Preto som rád, že som si mohol splniť môj ďalší cieľ a otvoriť si gólový účet aj v bundeslige. Podpichovali ma najmä médiá v Berlíne. V poslednom čase mi to pripomínali často a možno tým aj gól nejako privolali.

Nie ste strelec, v mužstve ste na to, aby ste gólom zabraňovali. Napriek tomu, prečo ste čakali na prvý presný zásah tak dlho?
Pokiaľ sa naskytne príležitosť, vždy sa snažím podporovať útočné akcie mužstva. Tak to bude aj v ďalších zápasoch. Do viacerých dobrých príležitostí som sa dostal už aj v predchádzajúcich stretnutiach, vtedy mi to tam však nepadlo. Naposledy áno a budem sa o to určite pokúšať aj naďalej. V prvom rade ma však bude vždy zaujímať kolektívny úspech mužstva.

Radosť vám kalí fakt, že gól nepomohol mužstvu ani k bodu. Čo rozhodlo?
Zápas s Hoffenheimom sme výborne rozohrali. V prvom polčase sme získali vedenie, ale ešte do prestávky súper z jedenástky vyrovnal. V druhom polčase bola zlomovým momentom červená karta, ktorú sme dostali už v 55. minúte. Tlak Hoffenheimu po tomto momente bol enormný a, žiaľ, ešte sme dvakrát inkasovali.

Aké boli ohlasy na váš gól? Ako reagoval tréner Dárdai a spoluhráči?
Bolo to veľmi príjemné, gratulácie nemali konca. Z gólu sa veľmi tešili nielen tréner a spoluhráči, zápas sledovala na tribúne aj manželka Lujza, ktorá mala takisto obrovskú radosť. Cítim jej veľkú podporu, jej som svoj prvý gól aj venoval.

Ktorá gratulácia vás najviac potešila?
Blahoželali mi rodičia, súrodenci, svokrovci, kamaráti zo Slovenska i Nemecka a taktiež aj spoluhráči z reprezentácie… Gratulácií bolo naozaj veľmi veľa a všetky ma potešili.

Ako ste gól oslávili?
Na oslavy nebol čas. Momentálne máme nabitý program. Liga pokračuje v rýchlom tempe, už v stredu hráme v Mönchengladbachu a v nedeľu privítame doma Augsburg. Keď však bude viac času, určite niečo vymyslím aj pre spoluhráčov.

Hertha prehrala druhý zápas za sebou, trošku si skomplikovala situáciu v boji o účasť v európskom pohári. Hoffenheim jej ušiel a doťahujú sa na vás mužstvá zozadu… Nemáte obavy, že môžete prísť o pohárovú miestenku?
Čaká nás posledných osem ťažkých a dôležitých zápasov. Cieľ mužstva je skončiť do šiesteho miesta, momentálne nám patrí piata priečka. Všetko máme vo svojich rukách a verím, že naplníme cieľ, ktorý sme si dali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hertha berlín #Peter Pekarík