Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík pokoril legendu a strašil majstra

Hlásateľ zreval: Marek! Mimoriadne silnými emóciami povzbudený dav mu v okamihu odpovedal: Hamšík! Divadlo, ktoré futbalovým fanúšikom pretlačí na pokožku zimomriavky, sa zopakovalo niekoľkokrát. Z plných hrdiel kričali na vypredanom neapolskom štadióne všetci - páni, dámy i najmenšie deti.

03.04.2017 17:00
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík sa teší z gólu.
debata

Dav oslavoval svojho nedotknuteľného hrdinu. Hviezdu prvej veľkosti. Slovenský futbalista práve strelil gól. A nie hocijaký. V jednom zo šlágrov celej sezóny talianskej ligy, o ktorý sa postaral Neapol s Juventusom Turín, vyrovnal na konečných 1:1.

„Mali sme na viac. Boli sme lepším tímom. Súper sa väčšinou bránil, evidentne sa obával našich útokov. Tentoraz sme mali na to, aby sme Juventus zdolali,“ hovoril Hamšík po záverečnom hvizde. V zápase s lídrom súťaže a obhajcom titulu patril k najaktívnejším. Už v prvom polčase sa dostal k dvom veľmi dobrým streleckým pozíciám. V súboji kapitánov však neuspel. Bránku Gianluigiho Buffona ani raz netrafil.

Po hodine hry však bol banskobystrický rodák nekompromisný. Legendárneho Taliana chladnokrvne obstrelil. Keď Hamšík bežal k rozvášneným tribúnam a palcami ukazoval na menovku na svojom drese, turínsky brankár bezmocne kľačal na kolenách.

„Bravo, Marek. Zatiaľ čo Gonzálo Higuaín bol neviditeľný a jeho výkon prekrývalo bučanie z hľadiska, Hamšík žiaril. Gól bol pre neho tou najlepšou odmenou,“ napísal taliansky denník Gazzetta dello Sport.

Neapolská ikona si ním vyrovnala osobné maximum. Bol trinásty v sezóne (vo všetkých súťažiach). Na túto métu sa dostal Hamšík len dva razy – 2010/2011 a 2014/2015. V lige sa v aktuálnom ročníku presadil už jedenásťkrát (po dvojici Dries Mertens, Lorenzo Insigne je tretím najlepším strelcom klubu), jeho rekordom je dvanásť presných zásahov zo sezóny 2009/2010.

Celkovo nazbieral odchovanec Jupie Podlavice v neapolskom drese už 111 gólov. V histórii klubu ich nastrieľal viac len legendárny Diego Maradona (115). „Teší ma, že som sa k nemu opäť priblížil. Nemyslím však na to, kedy ho dostihnem. Keď to bude mať prísť, tak to príde,“ uviedol pre svoju oficiálnu stránku Hamšík.

Mimochodom, z ihriska schádzal štvrťhodinu pred koncom. Dôvodom boli svalové problémy. Pre ne vynechal aj prvý polčas kvalifikačného zápasu Slovákov na Malte (3:1). Neapolskí fanúšikovia veria, že ich hrdina bude v poriadku. Veď už zajtra zavíta Juventus na štadión San Paolo znovu. V hre bude miestenka vo finále domáceho pohára a Neapol bude mať čo robiť. V Turíne prehral 1:3.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Seria A