Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice majú do ligy o dvanásť bodov bližšie ako Skalica

Nadstavbová časť druhej futbalovej ligy odštartuje už tento víkend. Hoci sa uskutoční ešte dvanásť kôl, teda každý účastník môže získať až 36 bodov, jednou nohou v najvyššej súťaži sú VSS Košice. Pred druhou Skalicou vedú o pohodlných dvanásť bodov.

31.03.2017 11:00
FC VSS Košice, FK Pohronie Žiar nad Hronom Foto: ,
Košickí fanúšikovia.
debata

Obaja najväčší favoriti na postup, lídri západnej a východnej časti súťaže, sa stretnú vo vzájomnom súboji ešte dva razy. Aj keby Skaličania oba vyhrali, musia bodovať aj v ostatných stretnutiach a popritom čakať, že Košičania ešte zakopnú.

V nadstavbovej časti sa stretne po šesť najlepších mužstiev zo západnej i východnej skupiny, pričom sa ich doterajšie výsledky zarátajú. V západnej skupine bolo 12 mužstiev (o dve viac ako na východe), preto aj postupujúci odohrali o štyri zápasy viac a všetkým šiestim postupujúcim odrátali zisky s tímami na 11. a 12. mieste.

V nadstavbe sa stretnú už iba tímy zo západu s tímami z východu – doma i vonku, čo predstavuje dovedna dvanásť kôl. Záverečné naplánovali na 4. júna, do najvyššej súťaže postúpi len prvý tím tabuľky.

Druhá polovica mužstiev zo západu i východu bude hrať už len medzi sebou (nespoja sa do jednej skupiny). Najlepší z oboch slabších skupín (tí, čo obsadia 7. miesto) sa stretnú v barážovom stretnutí. Úspešnejší nastúpi proti mužstvu, ktoré skončí v hornej skupine bojujúcej o postup na poslednom, dvanástom mieste. Až víťaz tohto súboja si udrží druholigovú príslušnosť.

Všetkých ostatných z druhej polovice oboch skupín čaká pád do tretej ligy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #VSS Košice #Doxxbet II. liga