Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hapal má v nominácii na ME otázniky

Víťazný zápas so Srbskom nepovažoval tréner slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov Pavel Hapal za generálku na finálový turnaj majstrovstiev Európy. "Generálka by to bola, keby sme nastúpili v najsilnejšom zložení," reagoval.

30.03.2017 19:00
Pavel Hapal Foto: ,
Tréner tímu Slovenska do 21 rokov Pavel Hapal.
debata

Pravda, je reálne, že jeho výber nastúpi v najsilnejšom možnom zložení až 16. júna, keď sa uskutoční otvárací zápas šampionátu a proti Slovákom bude stáť domáce Poľsko. Slovenský tím nemá zatiaľ naplánovaný v príprave nijaký iný zápas. Hapal však avizuje, že jedno stretnutie ešte jeho zverenci dovtedy odohrajú.

„Zatiaľ nevieme s kým, hľadáme súpera. Zápas chceme absolvovať v rámci záverečnej prípravy. Začne sa po skončení ligy v závere mája. Určite sa už nestretneme s niektorým mužstvom, ktoré sa predstaví na júnovom šampionáte. Nemal by to byť silný súper, nechceme riskovať prípadné zranenie. Môže sa stať, že sa stretneme už len s klubovým súperom, proti ktorému si ešte niečo vyskúšame,“ vysvetlil svoju predstavu Hapal.

V záverečnej príprave mu budú chýbať niektorí hráči, s ktorými na šampionáte ráta. Naposledy boli v nominácii áčka traja (Škriniar, Bero, Rusnák), ďalší (Lobotka) v ňom napokon chýbal len kvôli zraneniu. Áčko čaká 10. júna dôležitý kvalifikačný zápas v Litve. Aj keď sa opäť v jeho kádri objavia opory dvadsaťjednotky, nič nebráni tomu, aby 13. júna odleteli na šampionát do Poľska s výberom do 21 rokov. Hapal viackrát potvrdil, že týchto hráčov dobre pozná, vie, čo od nich môže čakať a nemusí ich ani testovať. Okrem toho nevylúčil ani možnosť, že sa v tíme objaví Duda, ktorý od minulého leta bojuje so zraneniami. V najbližšom období by sa však mohol vrátiť na ihrisko.

Tréner priznal, že ani po dvoch užitočných testoch v uplynulých dňoch, keď sa oklieštený tím stretol s účastníkmi finálového turnaja ME (Česko, Srbsko), sa ešte nerozhodol, kto bude v záverečnej 23-člennej nominácii na šampionát do Poľska. Aj preto, že teraz čaká hráčov viac ako dvojmesačné pôsobenie v kluboch, tréner si najmä želá, aby sa nik z kandidátov nezranil.

„Keby sa dalo, zoberiem do Poľska aj štyridsať hráčov, ale to nejde,“ zdôraznil český kouč Slovákov. „Verím, že sa rozhodneme správne a vyberieme najsilnejšie zloženie. V nominácii mám viacero otáznikov. V príprave bude širší počet hráčov. Budem sa rozhodovať až pred odchodom, pretože dovtedy je veľa času a všeličo sa môže prihodiť.“

Záverečnú prípravu absolvujú jeho zverenci od konca mája v Šamoríne, prípravný súboj pred odletom sa uskutoční v Dunajskej Strede.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenská reprezentácia do 21 rokov