Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Claesson ukradol šou Ronaldovi. Verím, že bol sklamaný, vravel Švéd

Mal to byť vo futbalovej príprave Portugalska so Švédskom večer Cristiana Ronalda, ale nebol.

29.03.2017 14:03
Cristiano Ronaldo, Viktor Claesson Foto: ,
Viktor Claesson v súboji s Cristianom Ronaldom.
debata

O záverečnú radosť s fanúšikmi v rodnom Funchale na ostrove Madeira ho obral najmä Viktor Claesson. Autor dvoch švédskych gólov po víťazstve severanov 3:2 na adresu Ronalda pre Expressen povedal: „Neviem, či bol sklamaný, veľmi som sa na neho nepozeral. Verím však, že bol.“

Claesson má 25 rokov, hráva za ruský Krasnodar a zrejme málokto čakal, že práve on zdvihne švédsku zástavu v zápase, v ktorom domáci viedli po prvom polčase 2:0. A to ešte Ronaldo v 18. min volejom otvoril skóre a strelil svoj 71. reprezentačný gól. Lenže po zmene strán prišiel švédsky obrat. V 57. min si Claesson šikovne nabehol za chrbát domácej obrany a prvýkrát prekonal Marafonu. O 19 minút neskôr prišiel Claessonov dôrazný teč po rohovom kope a vyrovnanie na 2:2. Keď sa už zdalo, že sa to skončí remízou, v tretej minúte nadstaveného času dokonal skazu úradujúcich majstrov Európy vlastným gólom Joao Cancelo. Akcia sa začala u Claessona, ktorý šikovne prehodil loptu do voľného priestoru na krídlo Niklasa Hulta a jeho strieľanú prihrávku do päťky Cancelo nešťastne „usmernil“ do vlastnej siete.

„Už v prvom polčase sme mali nemálo dobrých šancí. V prestávke sme si povedali, že ak vytrváme v dobrej hre, môžeme zo zápasom ešte niečo urobiť. A podarilo sa nám to,“ doplnil Classon. Na otázku, či si uvedomuje, že najlepšiemu svetovému futbalistovi Ronaldovi pred jeho rodákmi ukradol šou, pobavene odpovedal: „Áno, ale netrápi ma to, Hrali sme dobre, preto sme aj zvíťazili.“ Jeho spoluhráč Hult si ešte v prestávke pred druhým polčasom vypýtal od Ronalda výmenu dresov. Ten mu odpovedal, že po stretnutí môže za ním prísť. „Potom však už k ničomu nedošlo,“ posťažoval sa Hult.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Portugalsko - Švédsko #Viktor Claesson