Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spomienka na Euro. Ronaldo čelí Maďarom

Na lanskom európskom šampionáte ponúkli fanúšikom jednu z najatraktívnejších bitiek. Naservírovali im šesť gólov i radosť.

25.03.2017 11:00
Ronaldo Portugalsko Bosna a Hercegovina Foto:
Cristiano Ronaldo.
debata

Z postupu do osemfinále sa po záverečnom hvizde tešili obaja. Teraz si zmerajú sily v boji o budúcoročné majstrovstvá sveta.

Keď sa futbalisti Portugalska a Maďarska stretli na trávniku naposledy, rozišli sa po divokej remíze 3:3. V hlavných úlohách boli kapitáni oboch tímov. Cristiano Ronaldo i Balázs Dzsudzsák strelili po dva góly. Maďarom stačili na víťazstvo v skupine, Portugalčanom na dramatický postup z tretieho miesta.

„Chceli sme zvíťaziť. Nepodarilo sa nám to, no podstatné je, že sme postúpili,“ vravel po zápase Ronaldo. Vtedy ešte ani len netušil, že utrápená partia trénera Fernanda Santosa, ktorá v základnej skupine ani raz nezvíťazila, napokon dokráča až k trofeji.

V sobotňajšom zápase by mohol najlepší futbalista planéty zohrať znovu kľúčovú úlohu. V prípade, že Portugalsko získa tri body, výraznejšie Maďarom odskočí. Rozdiel medzi dvojicou rivalov, ktorí sú v polovici kvalifikácie hlavnými ašpirantmi na barážovú miestenku, by sa zvýšil už na päť bodov. Lídrom B-skupiny je dosiaľ stopercentné Švajčiarsko.

„Musíme byť ostražití. Nezabúdajme na to, aký skvelý výkon predviedli Maďari na Eure. Vedia podržať loptu, sú mimoriadne pozorní v obrane. Nemyslím si, že súper k nám príde len po bod,“ tvrdí Santos.

K atraktivite stretnutia by mala prispieť kulisa na tribúnach. Podľa odhadov by na nich malo sedieť 60-tisíc fanúšikov – vrátane dvoch tisícok v maďarskom sektore.

Kvalifikačný víkend
Sobota, A-skupina: 18.00 Švédsko – Bielorusko, 20.45 Luxembursko – Francúzsko, Bulharsko – Holandsko. B-skupina: 18.00 Andorra – Faerské ostrovy, Švajčiarsko – Lotyšsko, 20.45 Portugalsko – Maďarsko, H-skupina: 18.00 Bosna a Hercegovina – Gibraltár, Cyprus – Estónsko, 20.45 Belgicko – Grécko. Nedeľa, C-skupina: 18.00 San Maríno – Česko, Azerbajdžan – Nemecko, 20.45 Severné Írsko – Nórsko, E-skupina: 18.00 Arménsko – Kazachstan, 20.45 Čierna Hora – Poľsko, Rumunsko – Dánsko.

debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia MS 2018 vo futbale