Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Príprava na Poľsko sa začína v Česku

Ešte necelé tri mesiace a slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov sa predstavia vo finálovom turnaji majstrovstiev Európy.

24.03.2017 12:00
adam zreľák, reprezentácia Foto: ,
Adam Zreľák.
debata

Otvárací zápas šampionátu odohrajú proti domácim Poliakom 16. júna. V piatok začnú prípravu na tento vrchol sezóny, nastúpia proti českým rovesníkom v Karvinej (výkop 17.00). V utorok ich čaká ďalší zápas – v Senci privítajú Srbsko. V oboch prípadoch narazia na silné tímy, ktoré sú rovnako ako oni účastníkmi finálového turnaja ME.

Hapalovi bude chýbať trojica hráčov, ktorá patrí k oporám mužstva, ale momentálne je prevelená v áčku – Milan Škriniar, Matúš Bero a Albert Rusnák. Pôvodne bol medzi nimi i Stanislav Lobotka, ale ten sa zranil. S nimi český kouč slovenskej dvadsaťjednotky na šampionát ráta a nevylučuje ani štart ďalšieho futbalistu, ktorý má už miesto v áčku – Ondreja Dudu.

Na najbližšie zápasy má k dispozícii 23-členný káder, v ktorom majú aj bez tradičných opôr prevahu legionári – je ich v aktuálnom výbere trinásť. Pozitívnou správou je fakt, že do tímu sa vracia jeho kapitán Adam Zreľák, ktorý si niekoľko mesiacov liečil zranenie, ale už nastúpil v posledných ligových zápasoch FK Jablonec a uplynulý víkend sa prvý raz v aktuálnom ročníku zapísal aj medzi strelcov – proti Jihlave dal dva góly. „Cítim sa stále lepšie. Verím, že moje výkony budú stúpať,“ vyjadril sa.

Tím začal prípravu na zraze v Žiline v utorok. Prvé tréningy viedol Hapalov asistent Oto Brunegraf. Prvý tréner sedel na lavičke výberu do 20 rokov, ktorý bude nástupcom súčasnej dvadsaťjednotky a čoskoro sa začne jeho nový kvalifikačný cyklus. V stredu vyhral v Senici nad rovesníkmi zo Srbska (2:0). Po ňom sa k tímu do 21 rokov pridali aj László Bénes a Lukáš Haraslín, ktorí v tomto stretnutí nastúpili a prvý z nich aj skóroval.

Kouča českého výberu do 21 rokov Vítězslava Lavičku vyhlásili tento týždeň za trénera roka. V piatok nastúpia jeho zverenci takisto bez zopár opôr, s ktorými však ráta v júni na ME.

Nominácia tímu do 21 rokov

Brankári: Chovan (Trenčín), Hruška (Dukla Praha), Rodák (Accrington Stanley). Obrancovia: Skovajsa (Trenčín), Huk, Šatka (obaja Dunajská Streda), Králik (Žilina), Kotula (Senica), Niňaj (KSC Lokeren), Valjent (Ternana Calcio).
Stredopoliari: Špalek (Žilina), Brigant (Senica), Faško (Ružomberok), Hromada, Chrien (obaja Plzeň), Mihalík (Cracovia Krakov), Haraslín (Lechia Gdansk), Bénes (Borussia Mönchengladbach), Ivan (FC Bari), Szöke (Šachter Karaganda).
Útočníci: Šafranko (Dunajská Streda), Zreľák (FK Jablonec), Vestenický (Cracovia Krakov).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentáci do 21 rokov