Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čech je deviaty raz českým hráčom roka. Vyhral s náskokom 112 bodov

Peter Čech stále nemá konkurenciu medzi českými futbalistami, deviaty raz si prevzal ocenenie pre najlepšieho tuzemského hráča roka.

21.03.2017 08:18
Petr Čech Foto: ,
Brankár Arsenalu Londýn Petr Čech.
debata

V ankete zvíťazil suverénne s náskokom 112 bodov pred Vladimírom Daridom z Herthy Berlín, tretí Bořek Dočkal z pražskej Sparty ako najlepší futbalista z najvyššej domácej súťaže, ktorý však už medzitým prestúpil do Číny, dostal od hráčov, trénerov, funkcionárov a novinárov o 222 bodov menej ako víťaz. Slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety sa konalo v pondelok v Španielskej sále Pražského hradu.

Trénerom roka sa stal šéf realizačného tímu reprezentácie do 21 rokov Vítězslav Lavička, titul Talent roka patrí útočníkovi Patrikovi Schickovi, ktorý pôsobí v talianskej Sampdorii Janov. Do siene slávy uviedli trénera strieborného tímu z majstrovstiev Európy 1996 Dušana Uhrina staršieho.

„Vážim si, že ostatní dokážu oceniť moje výkony. Na mojom mieste by pokojne mohol byť Pavel Kadeřábek, ktorý nastúpil na drvivú väčšinu zápasov a aj po prestupe do Nemecka sa mu darí. Zaslúžil by si to tiež Vladimír Darida,“ uviedol pre český denník Šport 34-ročný brankár londýnskeho Arsenalu, ktorého zrejme pre zranenie lýtka čaká niekoľkotýždňo­vá pauza.

Čech po vlaňajších ME vo Francúzsku ukončil reprezentačnú kariéru a uplynulý rok zhodnotil nasledovne: „Bol veľmi vydarený. S Arsenalom sme skončili na druhom mieste v Premier League. Nezískali sme titul, ale bolo to najlepšie umiestnenie klubu za uplynulých desať rokov. Dostal som zlatú rukavicu pre brankára s najvyšším počtom čistých kont. Dosiahol som rekord v počte vychytaných núl. S národným tímom sme postúpili na majstrovstvá Európy, takže z osobného pohľadu úspešný rok.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech #český futbalista roka