Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po desiatich rokoch sa vráti do finále druholigista

S dvoma druholigistami a bez obhajcu trofeje. Také bude semifinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu.

09.03.2017 17:30
Slovan, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Slovana počas finále Slovnaft Cupu minulý rok.
debata

Dvanástykrát sa stane, že v pohárovom finále nastúpi tím z druholigovej súťaže. Po rozdelení federácie sa tak stane piaty raz. Po 1. FC Košice (1993), Senci (2002), Ličartovciach (2004) a Zlatých Moravciach (2007) si zápas o druhú najcennejšiu trofej vychutná Poprad alebo Skalica, ktoré utvorili jednu zo semifinálových dvojíc. Medzi štyri najlepšie tímy v pohári ich pustili slabými výkonmi a nečakanými prehrami veľkí favoriti – Dunajská Streda a Žilina.

Vedúci tím najvyššej súťaže nezvládol stredajšie štvrťfinálové stretnutie v Skalici. „Podľa papierových prognóz sme boli favorit a súper outsider, ale na ihrisku to tak nevyzeralo,“ komentoval žilinský tréner Adrián Guľa. „Domáci boli dôraznejší, chýbala nám aj presnosť, pokoj, rýchlosť. Z našej strany to bolo veľmi chabé vystúpenie.“

Skaličania sa stali v tomto ročníku Slovenského pohára – Slovnaft Cupu postrachom favoritov. Ich tréner Jozef Kostelník pripomenul, že na ceste do semifinále vyradili prvé tri tímy najvyššej súťaže. Najprv Myjavu, ktorej patrila vtedy tretia priečka, po nej druhú Podbrezovú a napokon vedúcu Žilinu. „Odohrali sme dobrý zápas, vyšiel nám jeho úvod, v ktorom sme strelili dva góly. V druhom polčase bola Žilina lepšia, ale do šancí sme ju nepúšťali,“ komentoval.

Štvrťfinálový šláger sa hral na Pasienkoch. Stretli sa v ňom minuloroční finalisti Slovan Bratislava a AS Trenčín. Zápas sa skončil rovnakým skóre ako vlani v máji, ibaže teraz vyhral Slovan. Zdolal obhajcu trofeje 3:1. Slovanisti viedli po necelej hodine hry 2:0 a keď Trenčín znížil a zdalo sa, že by mohol ešte trochu zdramatizovať zápas, inkasoval hneď tretí gól.

„Úvodných dvadsať minút bolo z našej strany katastrofálnych, Slovan mohol streliť dva-tri góly a mohlo byť po zápase,“ priznal trenčiansky kapitán Peter Kleščík. Trenčania vlani vybojovali obe najcennejšie trofeje, ligovú i pohárovú, teraz je jasné, že už ani jednu neobhája. Do Európskej ligy by sa ešte mohli dostať cez ligovú súťaž, ale v nej strácajú veľa bodov. „Teraz budeme sledovať, ako sa bude vyvíjať Slovenský pohár. Ak ho vyhrá Slovan, tak do Európy môže postúpiť aj štvrtý tím tabuľky. Urobíme maximum, aby sme ďalšie ligové zápasy vyhrali a uvidíme, či to bude stačiť.“

O tom, kto narazí vo finále na druholigistu, rozhodne druhý semifinálový súboj prvoligistov. Slovan, ktorý bojuje o titul aj v lige, bude favoritom v súboji s Michalovcami. Tie si vo štvrťfinále bez väčších problémov poradili s treťoligovým Liptovským Hrádkom. V dvoch doterajších zápasoch aktuálneho ročníka Slovan svojho semifinálového súpera zdolal dvakrát 3:1.

Semifinále sa hrá na dva zápasy 5. a 11. apríla. Finale sa uskutoční 1. mája v Poprade.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovnaft Cup 2016/2017