Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Začína sa druholigová jar. Ani Skalica ešte nemá istotu

Futbalisti MFK Skalica a VSS Košice sú po jeseni lídrami dvoch skupín druhej ligy. Práve oni sú najväčšími favoritmi na postup do najvyššej súťaže.

03.03.2017 10:00
Ivan Lietava, Michal Gašparík Foto: ,
Radosť futbalistov MFK Skalica.
debata

Pravda, Skaličania, hoci vedú skupinu západ, ktorej jarná časť sa začne už v sobotu, musia ešte potvrdiť tabuľkové postavenie. Držia sa síce na prvom mieste o päť bodov pred Sereďou, ale ani oni nemajú istú účasť v prvej šestke.

Do konca základnej časti západnej skupiny zostali ešte štyri kolá a z 12-člennej súťaže môže ešte postúpiť do prvej šestky osem mužstiev. Skaličania si môžu za istých okolností zabezpečiť miesto v prvej skupine už v nedeľu. Čaká ich však náročný zápas na pôde Nového Mesta nad Váhom, ktoré musí bodovať, aby si udržalo postavenie v prvej šestke. Skaličania zasa potrebujú každý bod, aby do nadstavby vstúpili s čo najmenším mankom na VSS.

Po 22 kolách sa tabuľka rozdelí na dve časti. Prvá sa spojí s prvou šesticou tímov zo skupiny východ a dvanásť účastníkov bude potom bojovať o jednu postupovú miestenku do prvej ligy. Druhá polovica mužstiev bude hrať už len medzi sebou (nespojí sa s účastníkmi z východu). Najlepší z oboch slabších skupín zo západu i východu (tí, čo obsadia 7. miesto), sa stretnú v barážovom stretnutí. Úspešnejší nastúpi ešte proti mužstvu, ktoré skončí v hornej skupine bojujúcej o postup na poslednom 12. mieste. Víťaz tohto súboja si udrží druholigovú príslušnosť. Všetci ostatní z druhej polovice oboch skupín padnú do tretej ligy.

Na východe je situácia trochu iná. Jej jarný program odštartuje až o dva týždne. V nej bojuje len desať účastníkov, takže základná časť sa skončí po 18 kolách a bude finišovať v rovnakom termíne na konci marca ako na západe. Košičania majú isté prvé miesto, pretože vedú pred Bardejovom o desať bodov. Navyše už štyri tímy z východu si zabezpečili miestenku v prvej šestke. O dve voľné miesta zabojuje ešte trojica Spišská Nová Ves, Poprad a Zvolen.

Keďže sa zápasy zo základnej časti rátajú aj do nadstavby a v západnej skupine sú o dve mužstvá navyše (teda postupujúci odohrajú viac zápasov a získajú potenciálne aj viac bodov), všetkým šiestim účastníkom nadstavby zo západu odrátajú zisky s tímami na 11. a 12. mieste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Doxxbet II. liga