Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Manchester United získal Ligový pohár. Finále rozhodol Ibrahimovič

Futbalisti Manchestru United získali anglický Ligový pohár triumfom 3:2 nad Southamptonom vo finálovom stretnutí vo Wembley.

26.02.2017 19:43 , aktualizované: 20:53
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič oslavuje víťazný gól Manchestru United do siete Southamptonu.
debata

Skóre atraktívneho stretnutia otvoril v 19. min švédsky kanonier v službách United Zlatan Ibrahimovič. V 38. min zvýšil na 2:0 pre „červených diablov“ Jesse Lingard. „Svätci“ sa dostali do hry tesne pred odchodom do šatní, keď sa presadil Manolo Gabbiadini. Taliansky legionár tesne po zmene strán vyrovnal na 2:2 a Southamptonu „narástli krídla“. Niekoľkokrát mohol strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Nakoniec sa však prejavili väčšie skúsenosti Manchestru United a Ibrahimovič v 87. min presnou hlavičkou rozhodol – 3:2.

„Úprimne povedané, Zlatan nám vyhral zápas, bol vynikajúci. V mojom tíme boli aj ďalšie skvelé výkony, Pogba zahral na podobnej úrovni. Súper bol v zápase väčšiu časť lepším tímom ako my, zaslúžil si ísť do predĺženia. Ibrahimovič však urobil rozdiel v stretnutí a ulovil pre nás pohár,“ povedal pre Sky Sports José Mourinho.

Päťdesiatštyriročný rodák zo Setúbalu dosiahol rekordný štvrtý triumf v Ligovom pohári. Vyrovnal sa trénerským legendám Brianovi Cloughovi a Sirovi Alexovi Fergusonovi. Stal sa vôbec prvým kormidelníkom v klubovej histórii, ktorý hneď vo svojej premiérovej sezóne na Old Trafforde vybojoval s tímom nejakú trofej, a aj po nedeľnom dueli naďalej platí, že Portugalčan nikdy neprehral vo finále anglického Ligového pohára. „Nie je ľahké toľkokrát získavať tituly. Nie je jednoduché vyrovnať sa s tlakom. Bol to zápas, v ktorom som sa cítil ťažko. Chcem vzdať Southamptonu hold za to, čo predviedol,“ dodal Mourinho.

„Prišiel som sem zvíťaziť – a to sa aj podarilo. Táto výhra je tímová práca. Čím som starší, tým viac si tieto úspechy vážim. Všade, kde som hral, som niečo vyhral. Ak sa nemýlim, je to moja 32. získaná trofej. Všetko je presne tak, ako som si želal pred príchodom do Anglicka. Užívam si to,“ vyhlásil pri mikrofóne Sky Sports hrdina duelu Zlatan Ibrahimovič.

Manchester United získal Ligový pohár piatykrát. „Nebol to náš najlepší zápas, no bolo to úžasné finále. Obidve strany išli až na dno síl. Všetko, na čom záleží, je jedine víťazstvo. Zlatan nám vyhral tento pohár. Dúfame, že nás to nakopne vpred,“ skonštatoval defenzívny záložník Michael Carrick.

Southampton sa vo finále tejto súťaže predstavil druhýkrát v histórii a rovnako ako v roku 1979 sa netešil zo zisku trofeje. „Blahoželám súperovi, v zakončení bol mimoriadne chladnokrvný. My sme však ukázali, že dokážeme hrať dobre, utvoriť si šance a skórovať. Možno sme si dnes zaslúžili viac, ale taký je futbal. Manolo Gabbiadini dnes strelil tri góly vrátane toho neuznaného. Odohrali sme fantastické stretnutie, no škoda, že bez odmeny v podobe trofeje,“ mrzelo po zápase francúzskeho kouča „svätcov“ Clauda Puela. Mimochodom, Manolo Gabbiadini sa stal štvrtým Talianom, ktorý skóroval vo finále anglického Ligového pohára. Pred ním to dokázali Fabrizio Ravanelli, Roberto Di Matteo a Fabio Borini.

„Gratulujem Manchestru United. Väčšinu druhého polčasu bol síce pod tlakom, ale bol to skvelý zápas. Mal všetko – góly, neuznané presné zásahy, takmer sme sa dočkali aj nejakej červenej karty. Pre obe mužstvá, trénerov a fanúšikov to bol úžasný deň. Manchester United na konci využil väčšie skúsenosti. Či vyhral zaslúžene? Ťažko povedať. Keď máte v tíme niekoho ako Zlatan Ibrahimovič, vždy máte šancu na víťazstvo. Takže z tohto pohľadu je to zaslúžený triumf,“ vyhlásil pre BBC Radio 5 Live bývalý anglický reprezentant Alan Shearer, v minulosti hráč Southamptonu (1988–1992).

Tréner Evertonu Ronald Koeman po triumfe ManUnited netajil, že ho výsledok potešil, a to napriek tomu, že v minulosti šéfoval lavičke Southamptonu (2014–2016). „Najlepší výsledok pre Everton. Do pohárovej Európy môže preniknúť aj 7. tím z Premier League,“ napísal 53-ročný Holanďan na twitteri. Liverpoolskemu mužstvu patrí momentálne v tabuľke najvyššej anglickej súťaže práve 7. pozícia.

Manchester United – Southampton 3:2 (2:1)
Góly: 19. a 87. Ibrahimovč, 38. Lingard – 45.+ a 48. Gabbiadini

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Zlatan Ibrahimovič #Ligový pohár #FC Southampton