Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Van Kesselov zážitok: Nakŕmil bezdomovca a kúpil mu marihuanu

Holandský rodák reprezentujúci Curacao Gino van Kessel, ktorý pred niekoľkými dňami zamieril zo Slavie Praha na hosťovanie do Lechie Gdansk, zaujal v jednom z prvých interview s poľskými médiami nevšedným zážitkom.

08.02.2017 14:28
debata

Dvadsaťtriročný útočník redaktorovi Super Expressu prezradil, ako pred niekoľkými rokmi počas pôsobenia vo francúzskom klube Árles-Avignon zastavil stopujúcemu bezdomovcovi, nakúpil mu jedlo a dokonca aj marihuanu.

„Hral som vtedy v druhej francúzskej lige a vracal som sa autom do Holandska, aby som stihol finále prestížnej modelingovej súťaže, do ktorej sa zapojila moja priateľka. Na diaľnici pri mýtnej bráne som vzal do auta bezdomovca. Najprv chcel ísť do Lyonu, ale neskôr si to rozmyslel a opýtal sa ma, či by som ho nezviezol do Holandska,“ vyhlásil bývalý hráč úradujúceho slovenského majstra AS Trenčín.

„Spočiatku som si myslel, že žartuje. Poprosil som ho, aby vystúpil, a dal som mu telefón, aby zavolal svojim blízkym. Nezmenil však názor, a tak som súhlasil. V Amsterdame som mu zaplatil hotelovú izbu a na druhý deň som mu ukázal štadión Ajaxu. Dal som mu vyprať oblečenie, kúpil som mu jedlo, poskytol som mu vreckové. Nakoniec som mu kúpil marihuanový joint, lebo povedal, že by to chcel raz v živote skúsiť. Pomáhať druhým ma baví,“ dodal so smiechom Van Kessel.

O tom, že je veselá kopa, sa mohli presvedčiť aj v Trenčíne, kde na štadión priniesol kurča. „Pár týždňov predtým na nás majiteľ klubu nakričal, že hráme ako kurence. Niežeby sme nevíťazili, ale nepáčila sa mu naša hra. Po zisku majstrovského titulu som na štadión priniesol kurča a povedal som mu, aby ho v nasledujúcej sezóne urobil kapitánom. Majiteľ sa neurazil, lebo vie, že mám rád žarty. Taký už raz som. Podľa môjho názoru dobrá atmosféra v tíme je kľúčom k úspechu,“ doplnil Van Kessel.

Rodák z Alkmaaru pred začiatkom tejto sezóny prestúpil z Trenčína do pražskej Slavie. V drese „zošívaných“ sa nepresadil podľa svojich predstáv a s Pražanmi neodcestoval ani na sústredenie do Španielska. V Lechii sa stretne so slovenskou dvojicou Dušan Kuciak a Lukáš Haraslín. Súčasťou dohody o hosťovaní je aj opcia pre Poliakov, ktorí v lete budú môcť získať Van Kessela natrvalo.

Lechia je po jesennej časti Ekstraklasy na druhej priečke o skóre za Jagielloniou Bialystok, oba tímy majú po 39 bodov a jarné boje odštartujú vzájomným duelom v Gdansku počas nasledujúceho víkendu (12. februára o 18.00 h).

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Gino van Kessel #Lechia Gdansk