Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tambe je africký šampión. Neuveriteľné, gratuluje Spartak

Robert Ndip Tambe sa pripojí k svojim spoluhráčom vo futbalovom Spartaku Trnava už ako čerstý africký šampión.

06.02.2017 11:22
Robert Tambe Foto: ,
Robert Tambe v drese Spartaka.
debata

Čoskoro 23-ročný útočník (nar. 22. februára 1994) sa podieľal na prvenstve Kamerunu na Africkom pohári národov 2017, ktorý v Gabone vyvrcholil v nedeľu finálovým triumfom „neskrotiteľných levov“ nad Egypťanmi 2:1. Tambe odohral na hrote prvý polčas, vystriedal ho Vincent Aboubakar, ktorý v 88. min zavŕšil víťazný obrat.

„Neuveriteľné, fantastické, úžasné. Náš útočník Robert Tambe je majstrom Afriky po tom, čo Kamerun vo finále APN zdolal Egypt 2:1. Robo počas turnaja zasiahol do piatich zápasov a odohral 331 minút. Obrovská gratulácia čerstvému africkému šampiónovi,“ uvádza sa na verifikovanom facebookovom profile Spartaka. Tambe zaň v jesennej časti Fortuna ligy 2016/2017 nastrieľal 5 gólov v 16 zápasoch. Hráčom Spartaka je od vlaňajšieho januára, keď podpísal kontrakt na dva roky. Na začiatku tejto sezóny sa v predkolách Európskej ligy blysol štyrmi gólmi vrátane víťazného zásahu na pôde Austrie Viedeň (1:0).

Z prvenstva na APN sa raduje aj ďalší zástupca Fortuna ligy. „Náš 28-ročný obranca Ernest Mabouka, ktorý nastúpil ešte v skupine, svoju premiérovú účasť v reprezentačnom drese hneď premenil na veľkolepý triumf. Kamerunčania si zároveň ako africkí šampióni zabezpečili účasť na letnom Pohári konfederácií FIFA v Rusku. Celej súpiske Kamerunu, osobitne aj trnavskému útočníkovi Robertovi Ndipovi Tambemu, gratulujeme!“ uviedol klub MŠK Žilina na facebooku. Mabouka je zahraničnou stálicou na slovenskej futbalovej scéne, veď pod Dubňom pôsobí už od roku 2010.

debata chyba
Viac na túto tému: #Africký pohár národov #Robert Tambe