Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hubočan má hviezdneho spoluhráča. Do Marseille zamieril Dimitri Payet

Francúzsky futbalový reprezentant Dimitri Payet si napokon vynútil návrat do Marseille, dva dni pred záverom prestupového obdobia ho West Ham uvoľnil za 25 miliónov libier.

30.01.2017 11:02
Dimitri Payet Foto:
Dimitri Payet pred podpisom zmluvy s Marseille.
debata

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar podpísal s Olympique zmluvu na štyri a pol roka. Payet návrat avizoval už v nedeľu, keď na sociálnej sieti zverejnil fotografiu na palube súkromného lietadla. Obnovenú premiéru v drese juhofrancúzskeho tímu by mohol absolvovať v piatkovom ligovom stretnutí v Metz.

Payet prestúpil do West Hamu z Marseille v júni 2015 a svojimi kvalitnými výkonmi a gólmi pomohol mužstvu k 7. miestu v Premier League. Vlani dostal nový kontrakt do roku 2021. V aktuálnom ročníku však úroveň jeho hry poklesla a nedarí sa ani WHU, ktorému patrí 10. priečka.

V Marseille nastala v októbri zmena majiteľov, kúpil ho Američan Frank McCourt, a ambiciózny klub hlási útok na pozície znamenajúce účasť v európskych pohárových súťažiach. Po 22 kolách patrí tímu 6. priečka v Ligue 1. Súčasťou kádra je aj slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan, ktorý momentálne laboruje s únavovou zlomeninou a navyše mu pribudla konkurencia v podobe Patricea Evru.

Východolondýnčania pustili Payeta s veľkou nevôľou, akceptovali až tretiu ponuku Marseille. „Radi by sme vyjadrili úprimné poľutovanie a sklamanie nad tým, že Dimitri Payet nebol schopný preukázať rovnakú oddanosť a úctu voči West Hamu United, akej sa mu dostalo od klubu a jeho fanúšikov. Zvlášť po tom, ako sme mu minulý rok poďakovali za služby lukratívnou zmluvou na päť a pol roka,“ vyhlásil spolumajiteľ kladivárov David Sullivan.

WHU medzitým angažovali ako náhradu Roberta Snodgrassa z Hullu City.

debata chyba
Viac na túto tému: #Olympique Marseille #Dimitri Payet