Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boj o trón. Zasadne naň znovu Ronaldo?

Malý Francúz? Ešte drobnejší Argentínčan? Alebo postavou najrobustnejší a najsvalnatejší Portugalčan?

09.01.2017 13:00
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo ukazuje fanúšikom Zlatú loptu pred sobotňajším zápasom s Granadou, v ktorom prispel gólom k víťazstvu 5:0. Stane sa aj najlepším hráčom podľa FIFA?
debata

Po Zlatej lopte pre najlepšieho futbalistu planéty za uplynulý rok, ktorú vyhlásil v decembri prestížny magazín France Football, spoznajú fanúšikovia aj meno najlepšieho hráča podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Zo slávnostného galavečera v Zürichu si ju odnesie jeden z trojice Antoine Griezmann, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo.

„Mám za sebou najlepší rok v kariére – z individuálneho i kolektívneho hľadiska. V drese reprezentácie som vyhral európsky šampionát, s Realom Madrid sme ovládli Ligu majstrov. Bola to neuveriteľná jazda. Som za ňu všetkým spoluhráčom vďačný,“ vraví pred vyhlásením ankety Ronaldo.

V zbierke má už štvoricu ocenení pre najlepšieho futbalistu roka. Pred necelým mesiacom s prehľadom zvíťazil v hlasovaní France Footballu. A najväčším favoritom na prvenstvo je aj tentoraz.

„Nevravím to preto, že je ide o môjho priateľa. Ani preto, že sme reprezentační spoluhráči. Bez ohľadu na toto všetko je pravdou, že Ronaldo bol v minulom roku najlepší. Tak to skrátka je,“ tvrdí portugalský krídelník Nani.

Nie všetci však zdieľajú podobný názor. „Som hrdý predovšetkým na Griezmanna. Je mimoriadne cenné, že medzi finálovou trojicou je francúzsky hráč,“ myslí si Paul Pogba, najdrahší futbalista planéty.

Fakty však nepustia. Ronaldo a jeho tímy boli vlani Griezmannovým nemilým osudom. Francúz smútil po finále Ligy majstrov, v ktorom Atlético Madrid nestačilo na svojho slávnejšieho mestského rivala. Griezmann dokonca nepremenil pokutový kop, Ronaldo v rozstrele v rovnakej situácii nezaváhal a postaral sa o rozhodujúci okamih milánskej noci. Užíval si i pozíciu najlepšieho strelca súťaže.

Slzy v očiach mal Griezmann aj po finále majstrovstiev Európy. Zatiaľ čo krivkajúci a zranený Ronaldo neskrýval radostné emócie. Mimochodom, zdá sa, že portugalskému géniovi praje triumf aj široká futbalová verejnosť. V hlasovaní čitateľov britského denníka The Telegraph jednoznačne viedol.

Na druhom mieste bol Messi. Podľa predpokladov by mu mala rovnaká priečka patriť aj dnes večer. Argentínčan síce pomohol Barcelone k majstrovskému titulu, no v individuálnych štatistikách nevynikal. V lige nastrieľal len 26 gólov a patrila mu tretia priečka – za spoluhráčom Luisom Suárezom a Ronaldom.

Okrem hlavnej kategórie vyhlásia organizátori víťazov aj v ďalších siedmich. Svet spozná najlepšiu futbalistku, trénera mužského tímu, trénera (trénerku) ženského tímu, strelca najkrajšieho gólu. Majiteľa si nájde aj ocenenia za fair-play, fanúšikovskej ceny a fanúšikovia sa dozvedia zloženie ideálnej jedenástky roka.

youtu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Lionel Messi #Antoine Griezmann