Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zlatan: Som ako víno. Čím starší, tým lepší

Tridsaťpäťročný útočník Manchestru United Zlatan Ibrahimovič sa prirovnal k červenému vínu. Hviezdny švédsky futbalista povedal, že aj on zreje s vekom.

19.12.2016 21:16
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič.
debata

Ibrahimovič v lete zamieril do United po vypršaní zmluvy v Paris St. Germain a aj v Anglicku potvrdzuje povesť výnimočného kanoniera. Na jeseň zatiaľ v 25 súťažných dueloch dal 16 gólov. Je najlepším strelcom aj najvyťaženejším hráčom tímu.

„Čím som starší, tým som lepší. Ako červené víno. Máte radi červené víno? Ja som skvelým príkladom,“ povedal novinárom Ibrahimovič.

Naposledy pomohol Manchestru v sobotu dvoma zásahmi k ligovej výhre 2:0 na ihrisku West Bromwich. „Zabývavam sa tu, som šťastný a cítim sa dobre. Aj keď mám tridsaťpäť, cítim sa ako dvadsaťročný. Myslím si, že by som mohol hrať aj v päťdesiatke, ale to nezáleží len na mne,“ uviedol bývalý švédsky reprezentant.

„Hral som v rôznych krajinách a súťažiach. Musíte prispôsobiť svoje telo spôsobu hry, ktorý sa v Anglicku praktizuje,“ dodal niekdajší útočník Malmö, Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín, Interu a AC Miláno či Barcelony, ktorý sa udržuje vo forme aj praktizovaním bojových umení.

Ibrahimoviča pochválil aj tréner United José Mourinho. „Je to typ futbalistu, ktorý nemusí nikomu nič dokazovať. Ale na záver kariéry sa rozhodol zvoliť najťažšiu súťaž na svete, čím dokázal, že svojou mentalitou je superman,“ vyhlásil portugalský kouč.

„To, čo robí v tridsiatichpi­atich, je niečo fantastické. Všetci o desať rokov mladší útočníci by boli v siedmom nebi, keby do Premier League vstúpili a žiarili ako on,“ doplnil Mourinho.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Zlatan Ibrahimovič