Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldove trofeje? Anomália, tvrdí Zidane. Praje mu aj piatu Zlatú loptu

Trénera futbalistov Realu Madrid Zinedina Zidana by vôbec neprekvapilo, keby vo vitríne jeho zverenca Cristiana Ronalda pribúdali ďalšie individuálne či tímové trofeje.

14.12.2016 13:23
Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo Foto: ,
Tréner Realu Madrid Zinedine Zidane s Cristianom Ronaldom na tréningu v Japonsku.
debata

Portugalčan v pondelok získal štvrtý raz v kariére Zlatú loptu pre najlepšieho hráča roka od francúzskeho časopisu France Football a so svojím španielskym zamestnávateľom útočí na tretí titul šampióna majstrovstiev sveta klubov. Prvý dosiahol ešte v drese Manchestru United (2008), druhý už s Realom (2014).

„Je to anomália, že jeden hráč získa toľko ocenení. Štvrtá Zlatá lopta, to je naozaj veľká vec. Možno si zaslúži aj piatu,“ privolal Zidane vyrovnanie „skóre“ s druhým fenoménom súčasnej éry Lionelom Messim.

Prvý krok k ďalšiemu titulu klubového majstra sveta čaká na lídra najvyššej španielskej súťaže vo štvrtok, keď si v semifinále zmeria sily s mexickým Clubom América. Favorit nastúpi v Jokohame bez svojho kapitána Sergia Ramosa.

„Nie je to s ním vážne, ale je trochu unavený po dlhej ceste a nechcem ho zbytočne vystavovať veľkému fyzickému vypätiu,“ vysvetlil Zidane. Francúz na lavičke španielskeho veľkoklubu si uvedomuje, že súper sa bude chcieť proti slávnej značke vytiahnuť a ukončiť unikátnu šnúru Realu bez prehry. Trvá od 6. apríla.

„Niektoré kluby dostanú šancu zahrať si proti Realu Madrid iba raz vo svojej histórii, berú to ako veľkú príležitosť a motiváciu. Real je vždy pod tlakom, pretože jednoducho musí vyhrať, ľudia od neho nič iné neočakávajú,“ vyhlásil Zidane.

Real by triumfom na MS klubov mohol položil základy pre zisk quadruple: v La Lige vedie o 6 bodov pred FC Barcelona, postúpil do osemfinále Ligy majstrov aj španielskeho Kráľovského pohára

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Zinedine Zidane