Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ibrahimovič pózoval pri vlastnej soche, ešte nie je hotová

Ak chcete vidieť Sochu slobody, navštívte New York, ak však prídete do Švédska, uvidíte Zlatonovu sochu...

13.12.2016 13:33
debata
Zlatan Ibrahimovič pri svojej nedokončenej soche. Foto: Instagram
Zlatan Ibrahimovič Zlatan Ibrahimovič pri svojej nedokončenej soche.

Týmito slovami a priloženou fotografiou so svojou skulptúrou v nadživotnej veľkosti sa na sociálnej sieti instagram fanúšikom pochváli švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič. Útočník Manchestru United si odskočil do Štokholmu, aby sa osobne pozrel na to, ako napredujú práce s 2,7 m vysokou sochou, ktorú dal na jeho počesť zhotoviť Švédsky futbalový zväz. Po finalizácii projektu ju návštevníci budú môcť zhliadnuť pred národným štadiónom švédskych futbalistov Friends Arenou v Štokholme. Informáciu priniesol portál denníka Daily Mail.

Ibrahimovič aj ako 35-ročný pokračuje vo svojej bohatej a úspešnej kariére, v ktorej na klubovej úrovni v dresoch Malmö FF, Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín, Interu Miláno, FC Barcelona, AC Miláno, Paríž St. Germain či Manchestru United zatiaľ odohral 646 zápasov a strelil 381 gólov. To všetko mu vynieslo 11 majstrovských titulov v štyroch krajinách. Na reprezentačnej úrovni pridal 116 zápasov a 62 gólov. Žlto-modrý dres s národným znakom si obliekal od roku 2001, v ostatných šiestich rokoch bol kapitánom a reprezentačnú kariéru ukončil po tohtoročných majstrovstvách Európy vo Francúzsku. Najlepším futbalistom Švédska sa stal jedenásťkrát z ostatných 12 rokov.

Ibrahimovič bol vždy svojský nielen na trávniku, ale aj mimo neho. Pre niektorých veľkohubý až arogantný, pre ďalších autor tých najkrajších gólov, aké len vo futbale môžu padnúť. Jeden z najpamätnejších reprezentačných strelil v novembri 2012 v prípravnom súboji v Štokholme Angličanom, keď otočený chrbtom k bránke využil vybehnutie Joea Harta a z vyše 25 m „vystrihol nožničky“ do futbalovej histórie. V tom zápase Švédi zdolali Angličanov 4:2 a všetky štyri góly domácich mali jediného autora – Ibrahimoviča.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zlatan Ibrahimovič