Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hapal si súperov nevyberá. Chce silnú skupinu

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov si vybojovali účasť vo finálovom turnaji ME 2017, uskutoční sa od 16. do 30. júna v šiestich poľských mestách.

01.12.2016 08:35
Pavel Hapal Foto: ,
Šťastný Pavel Hapal po postupe na ME.
debata

Zverenci trénera Pavla Hapala sa vo štvrtok večer dozvedia mená súperov v základnej skupine.

V turnaji sa predstaví prvý raz až dvanásť mužstiev (doteraz osem). Žreb ich rozdelí do troch štvorčlenných skupín. Na čele prvej bude domáce Poľsko, v prvom koši sú ešte Nemecko a Portugalsko. V druhom koši je trojica Anglicko, Španielsko, Dánsko. Slovenské mužstvo zaradili do tretieho koša a s ním je v ňom ešte ďalších päť tímov – Taliansko, Švédsko, Česko, Srbsko a Macedónsko.

Český tréner slovenského výberu Pavel Hapal si súperov nevyberá. „Splnili sme jeden cieľ, postúpili na šampionát, ale verím, že týmto sa to nekončí. Každý chce šampionát vyhrať, budeme o tom snívať aj my. Možno sú to vysoké ambície, ale ja i mužstvo veríme, že budeme úspešní,“ zdôraznil Hapal.

Netají sa ani tým, že v skupine by privítal aj favoritov turnaja, papierovo najsilnejšie mužstvá. „Ak chceme vybojovať dobrý výsledok, je v podstate jedno, s kým sa stretneme v skupine. Čím silnejších súperov budeme mať, tým hráči získajú viac skúseností a verím, že sa s každým pobijú o postup,“ domnieva sa tréner.

Do semifinále postúpia traja víťazi skupín a doplní ich najlepší tím z druhých miest. Štvrtkové žrebovanie sa uskutoční v Kongresovom centre v Krakove. V tomto meste, ktoré leží najbližšie k slovenským hraniciam z tých, kde sa bude na budúci rok v júni hrať, sa uskutočnia nielen stretnutia C-skupiny, ale aj jeden semifinálový zápas a tiež finále majstrovstiev Európy.

Hapal chce využiť dnešné stretnutie zástupcov všetkých účastníkov podujatia aj na dohodnutie prípravných zápasov a dotiahnutie jarného programu svojho výberu. „Radi by sme sa v príprave stretli so silnými súpermi, určite aj s účastníkom šampionátu, samozrejme, s takým, ktorého nám žreb neprisúdi do skupiny,“ naznačil slovenský kouč.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenská futbalová reprezentáci do 21 rokov #sokolíci