Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sólo i šťastný pokus. Greguš prijal úlohu strelca

V rukách stískal fľašu šampanského. Tradične patriacu najlepšiemu hráčovi zápasu. Absolútne zaslúžene.

30.11.2016 11:01 , aktualizované: 17:50
Ján Greguš Foto:
Ján Greguš.
debata

Ján Greguš sa dočkal. Slovenský futbalista v službách FC Kodaň strelil svoje prvé góly v dánskej lige. V zápase s Viborgom otvoril aj uzatvoril skóre. Výrazne prispel k vysokému víťazstvu svojho tímu – 4:0.

„V prvom rade som rád, že sme získali tri body. Góly sú bonusom navyše. Mám z nich veľkú radosť. Najmä prvý bol pre nás nesmierne dôležitý. Udal ďalšie smerovanie zápasu a uľahčil nám cestu za víťazstvom,“ vravel 25-ročný stredopoliar.

V jeho náplni práce nie je zbieranie presných zásahov. K silným stránkam Greguša patrí predovšetkým poctivá defenzíva či solídna rozohrávka. Napriek tomu sa pri prvom góle prejavil ako chladnokrvný útočník. Pred vlastnou šestnástkou využil zaváhanie súpera, s loptou na nohe predviedol 60-metrový šprint, obišiel obrancu a skóroval.

„Mám pocit, že brániaci hráči trochu zaspali. Aj preto som sa dočkal jedného z najkrajších gólov v kariére. Som naň hrdý,“ hovoril nitriansky rodák, ktorý si v lete zahral na európskom šampionáte vo Francúzsku.

Pri druhom góle vystrelil približne z dvadsiatich metrov, jeho nie veľmi nebezpečný pokus brankár hostí podcenil a lopta mu prepadla cez ruky do siete. „Musím uznať, mal som aj trochu šťastia. Uťahovali si zo mňa aj spoluhráči,“ prezradil Greguš v rozhovore pre klubový web.

Aj vďaka slovenskému reprezentantovi je Kodaň jasným lídrom domácej súťaže. V devätnástich kolách ani raz neprehrala, nastrieľala najviac a inkasovala suverénne najmenej gólov. Pred mestským rivalom Bröndby mala v stredu dvanásťbodový náskok (zápas s Randers sa skončil po uzávierke vydania). Obhajca titulu a zároveň už istý jesenný majster v súčasnosti ťahá sedemzápasovú víťaznú sériu. „Veríme, že ju tak skoro neukončíme,“ priznal Greguš.

Niekdajší kapitán Baníka Ostrava si v Dánsku užíva prvú sezónu. Vďaka prestupu z Jablonca okúsil aj atmosféru prestížnej Ligy majstrov. Nastúpil hneď v úvodnom kole skupinovej fázy na pôde Porta, no jeho premiéra sa skončila vylúčením. Odvtedy už v najlepšej klubovej súťaži sveta veľa príležitostí nedostal.

Po dvoch góloch a výbornom výkone v zápase s Viborgom sa môžno ďalšej šance v Lige majstrov dočká od trénera už na budúci týždeň. Na Kodaň čaká mimoriadne dôležitý súboj v Bruggách. Ak zvíťazí a Porto doma nezdolá už istého víťaza skupiny z Leicestru, bude sa dánsky šampión radovať z miestenky medzi elitnou šestnástkou.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Kodaň #Ján Greguš