Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličania vyriešili trénerskú otázku. Na lavičke zostane Southgate

Gareth Southgate zostáva natrvalo vo funkcii trénera anglickej futbalovej reprezentácie.

29.11.2016 17:10 , aktualizované: 30.11.2016 16:40
Anglicko, futbal Foto: ,
Anglická jedenástka.
debata

Národná asociácia FA mu ponúkla zotrvanie na lavičke „Albiónu“ a so 46-ročným kormidelníkom sa dohodla na štvorročnej spolupráci. Informoval o tom web národnej asociácie po stredajšom zasadnutí Rady FA. Southgateov ročný príjem by podľa The Telegraph mal byť vo výške 1,5 milióna libier. Spomenutý zdroj skôr uviedol, že po kvalifikačnom víťazstve 3:0 nad Škótskom a remíze 2:2 v prípravnom zápase so Španielskom sa FA už nezaoberala prípadnými inými kandidátmi.

„Som veľmi hrdý na to, že ma vymenovali do funkcie trénera Anglicka. Som si vedomý toho, že získať takúto prácu je jedna vec, druhá je byť v nej úspešný. Spoluprácu s hráčmi počas ostatných štyroch zápasov som si užíval; myslím si, že v tíme je veľký potenciál,“ uviedol Southgate pre web FA.

Provizórium na čele realizačného tímu jedného zo súperov Slovenska v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska trvalo od 27. septembra, keď si Southgate pribral k agende trénera výberu do 21 rokov aj povinnosti pri A-mužstve po odvolanom Samovi Allardyceovi. Skúšobná doba zahŕňala štyri zápasy a uplynula 15. novembra spomenutým prípravným stretnutím Angličanov so Španielmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #FA #Gareth Southgate