Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klinsmann skončil! Arena staronovým koučom reprezentácie USA

Futbalovú reprezentáciu Spojených štátov amerických povedie po desiatich rokoch Bruce Arena.

22.11.2016 21:20
Jurgen Klinsmann Foto: ,
Jurgen Klinsmann.
debata

Šesťdesiatpäťročný rodák z Brooklynu nahradil vo funkcii odvolaného Nemca Jürgena Klinsmanna, ktorému sa stal osudným nevydarený vstup Američanov do finálovej fázy kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Najprv prehrali doma s Mexičanmi (1:2) a potom utŕžili štvorku v Kostarike od štvrťfinalistu ostatného svetového šampionátu v Brazílii 2014.

Pre tím USA to bola najvyššia kvalifikačná prehra od novembra 1980, keď nestačil na Mexiko 1:5. Bez streleného gólu zostali Američania pri vysokej prehre naposledy predtým ešte v apríli 1957, rovnako od Mexičanov (0:6). Na vrcholnom futbalovom predstavení nechýbali sedemkrát v rade.

Arena už šéfoval reprezentačnej lavičke v rokoch 1998 – 2006, národný tím priviedol na MS 2002 do štvrťfinále, čo je dodnes najväčší úspech amerického tímu na scéne svetových šampionátov.

„Kedykoľvek dostanete príležitosť trénovať národné mužstvo, je to česť. Som presvedčený, že urobíme správne kroky k tomu, aby sme sa kvalifikovali na MS,“ vyhlásil Bruce Arena, ktorý sa oficiálne ujme staronovej funkcie 1. decembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Jürgen Klinsmann #Bruce Arena