Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Delobuch takmer odrovnal Lewandowského, nevedel o svete

Poľský kanonier nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Robert Lewandowski určite tak skoro nezabudne na piatkový duel v Rumunsku v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018.

12.11.2016 10:14 , aktualizované: 12:07
Robert Lewandowski Foto: ,
Otrasený Robert Lewandowski v opatere lekárov po tom, ako pri ňom vybuchol delobuch hodený z hľadiska.
debata (3)

Dvadsaťosemročný rodák z Varšavy prispel k presvedčivému triumfu Poliakov (3:0) dvoma presnými zásahmi. Duel v Bukurešti však museli tesne pred koncom prvého polčasu na niekoľko minút prerušiť po tom, ako pri Lewandowskom vybuchol delobuch hodený z hľadiska. Hviezdny útočník okamžite padol na zem držiac si tvár, do ktorej ho zrejme zasiahli malé úlomky.

„Niekoľko minút som poriadne nevedel o svete. Nič som nepočul, ale po chvíli som precitol. Našťastie sa nič vážne nestalo. Bol som dosť blízko a výbuch bol veľmi silný. Bol nielen hlučný, ale zasiahol aj oči. Potreboval som pár minút, aby som sa z toho spamätal,“ cituje portál sport.pl slová Lewandowského, ktorý sa Rumunom pomstil futbalovým spôsobom: v 83. a 90. min spečatil prvý triumf „poľskej orlice“ v tejto balkánskej krajine od roku 1932. V tíme „s orlicou“ skóroval už 42-krát, pred nimi sú v historických tabuľkách iba Gregorz Lato (45) a Wlodzimierz Lubaňski (48).

„Je mi ľúto, že na reprezentačnej scéne prichádza k takýmto scénam. Toto nezodpovedné správanie jednotlivcov mohlo spôsobiť tragédiu. Verím, že UEFA bude podľa toho konať,“ citovala wyborcza.pl kormidelníka poľského národného tímu Adama Nawalku v súvislosti s incidentom.

Domáca reprezentácia môže na tento duel doplatiť dvojnásobne – za neprístojnosti v hľadisku i vhodenie delobuchu na trávnik. Zápas poznačili viaceré incidenty rumunských a poľských fanúšikov. Do poľského sektora mierili v prvom polčase pyrotechnické prostriedky z rumunských rúk a počas zápasu sa vyskytli incidenty aj v ďalších častiach štadióna. Na tribúnach prišlo aj k bitkám medzi oboma tábormi. Poliaci provokovali Rumunov podľa tamojších médií skandovaním Ria, Ria Hungaria a prišlo aj k verbálnym rasovým narážkam (Cigáni!). Rumunom hrozí uzavretie štadióna i finančná pokuta.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Lewandowski #poľská futbalová reprezentácia #futbalová kvalifikácia MS 2018 #rumunská futbalová reprezentácia