Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MŠK Žilina nadviazal spoluprácu so školou Mareka Hamšíka

Slovenský futbalový klub MŠK Žilina nadviazal spoluprácu s mládežníckou akadémiou - JUPIE Futbalová škola Mareka Hamšíka (FŠMH).

11.11.2016 18:10
debata

Najtalentovanejších hráčov z blízkych regiónov a lokalít chcú rozvíjať práve pod Dubňom, kde im poskytnú ideálne podmienky na ďalší rast. Aj preto sa MŠK dohodol na kooperácii so zástupcami JUPIE, kde sa zameriavajú na mládežnícky futbal a disponujú základňou 300 hráčov.

„Tým, že v Banskej Bystrici pôsobíme pod touto značkou tri roky, hľadali sme nadväznosť na ďalšie pokračovanie a napredovanie našich šikovných hráčov. Naša futbalová škola používa v rámci SFZ postavenie Grassroots. Nemôžeme hrať I. ligu dorastu, najtalentovanejší chalani sú u nás do svojich pätnástich rokov. Najlepších potrebujeme posúvať, aby neklesli do nižšej dorasteneckej ligy. Hľadali sme partnera, ktorý by dokázal zastrešiť a zobrať pod ochranné krídla našich odchovancov. MŠK Žilina je na Slovensku obrovský pojem, jedna z najväčších futbalových značiek na Slovensku, navyše sme regionálne celkom blízko, preto sme oslovili ich funkcionárov s možnou spoluprácou,“ uviedol na žilinskom klubovom webe predstaviteľ JUPIE Richard Hamšík.

Otec slovenského reprezentanta a hráča SSC Neapol Mareka Hamšíka ešte poznamenal: „Žilina spĺňa všetky podmienky a tobôž po futbalovej stránke, preto je o hráčov postarané. Nechceme u nás futbalistov nasilu držať. Chceme ich vychovať a ďalej posunúť na vyšší level.“

Po vzájomnej dohode bol spokojný aj športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník: „Sme veľmi radi, že sme nadviazali spoluprácu s JUPIE Futbalovou školou Mareka Hamšíka. Našou prioritou je mať podchytené spádové oblasti, kde je veľký predpoklad talentovaných hráčov. Následne môžu rozvíjať svoje schopnosti práve v našom klube, kde im poskytneme potrebné materiálne aj personálne zabezpečenie. Po Námestove a Hornej Nitre chceme dlhodobo spolupracovať aj s klubom JUPIE, ich trénerov zoznámime s naším tréningovým procesom, filozofiou aj princípmi. Verím, že si obojstranne pomôžeme a prispejeme k rastu nových futbalových talentov.“

Dvadsaťdeväťročný špílmacher slovenskej reprezentácie Marek Hamšík netajil spokojnosť pri možnom rozvoji „svojich“ hráčov práve pod Dubňom. Kreatívny stredpoliar poznamenal, že v rámci regiónu padla jednoznačná voľba na MŠK Žilina, súčasného lídra najvyššej súťaže Fortuna ligy.

„Veľmi dobre viem, že v Žiline dlhodobo pracujú s mládežou koncepčne na vysokej úrovni, práve to vyhovuje našej škole,“ skonštatoval Marek Hamšík, ktorý na diaľku spolurozhoduje o chode svojej školy. Tamojšia akadémia vychovala hráčov ako Jakub Sylvestr či Andrej Rendla, ktorí sa presadili v seniorskom futbale.

„Škola utvára slušné podmienky pre našich hráčov. Verím, že časom opäť niekto vyskočí, dostane sa do veľkého futbalu a dosiahne minimálne to, čo sa podarilo mne,“ dodal odchovanec JUPIE Podlavice Marek Hamšík, ktorý pôsobí na Apeninskom polostrove už od roku 2004.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Marek Hamšík