Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arménske slzy po prehre v Poľsku: Slovák Kružliak bol tragický

Hviezdny útočník Bayernu Mníchov Robert Lewandowski znova ukázal svoju nenahraditeľnosť pre poľskú futbalovú reprezentáciu.

12.10.2016 16:00
Ivan Kružliak Foto: ,
Slovenský rozhodca Ivan Kružliak udeľuje červenú kartu Arméncovi Gaelovi Andonianovi.
debata

V utorkovom dueli kvalifikácie o postup na MS 2018 rozhodol o troch bodoch pre Poľsko hlavičkou v 95. min. Mužstvo trénera Adama Nawalku zvíťazilo 2:1 a v tabuľke eliminačnej E-skupiny je druhé s rovnakým bodovým ziskom (7) ako líder z Čiernej Hory.

Poliaci sa ujali vedenia v 48. min vlastným gólom Hrajra Mkojana, už o dve minúty vyrovnal Marcos Pizzelli. V nadstavenom čase však prišla víťazná hlavička Lewandowského, ktorá doslova vyvolala šialenstvo na tribúnach Národného štadióna vo Varšave. Emócie neskrýval ani poľský prezident Andrzej Duda, ktorý vo vysielaní stanice Polsat Sport od radosti vyspieval meno strelca víťazného gólu.

„Robert Lewandowski robí v našej hre veľký rozdiel. Bol fantastický, nie je čo dodať. Je to hráč, ktorý pracuje pre tím a odvádza skvelú prácu. To, že sme vybojovali víťazstvo na konci nadstaveného času, svedčí o tom, že tento útočník ide na maximum až do poslednej chvíle. Máme však čo zlepšovať. Bol to zápas, od ktorého budú všetky ďalšie už len lepšie. V októbrových zápasoch sme splnili plán, máme šesť bodov a dostatok času do novembrového stretnutia v Rumunsku, aby sme popracovali na nedostatkoch,“ cituje slová poľského trénera Adama Nawalku web sport.pl.

Arménsky novinár prítomný na zápase Robert Gasparjan z Vivaro News prezradil, že sa po góle na 2:1 nezdržal a musel si poplakať. „Bolo to strašné. Predstavte si, že váš tím v 93. min spáli 200-percentnú šancu na strelenie víťazného gólu a v 95. min inkasuje a prehrá zápas. Navyše, od 30. min sme hrali v oslabení. Po stretnutí som hovoril s našimi hráčmi. Všetci mali v očiach slzy. Prehrali duel, ktorý mohli niekoľko sekúnd pred Lewandowského gólom vyhrať,“ povedal žurnalista podľa webu sportowefakty­.wp.pl.

Gasparjan mal na mysli situáciu z 93. min, keď arménski hráči podnikli nebezpečnú kontru, Aras Özbiliz vnikol s loptou do šestnástky, ale namiesto prihrávky lepšie postavenému spoluhráčovi vystrelil mimo bránky.

Výprava z Kaukazu mala po zápase ťažké srdce na slovenského rozhodcu Ivana Kružliaka a jeho asistentov. „Musím povedať, že bol tragický. Toto nebol rozhodca. Nášho hráča určite nemal v prvom polčase vylúčiť. Nemal mu v krátkom slede dať dve žlté karty, mohol to vyriešiť aj nejakým varovaním. Okrem toho, keď poľský hráč zle hodil aut, hra pokračovala ďalej. Neboli odmávané viaceré ofsajdy. Slovenskí rozhodcovia sa dopustili množstva chýb. Bolo to strašné rozhodovanie, nedôstojné pre európsky futbal. Kružliak nadstavil štyri minúty a víťazný gól Poľska padol v 95. alebo dokonca 96. minúte. Dávno mal odpískať koniec. Namiesto toho ešte domácim daroval jeden priamy kop,“ doplnil Robert Gasparjan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Kružliak