Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci zrejme odrovnali Strachana. Bookmakeri hľadajú nového trénera

Škótsky reprezentačný tréner Gordon Strachan je po remíze s Litvou (1:1) a vysokej prehre so Slovenskom (0:3) pod obrovským tlakom.

11.10.2016 23:24
Gordon Strachan Foto: ,
Gordon Strachan
debata

Podľa internetového portálu scotsman.com drvivá väčšina fanúšikov žiada, aby skúsený 59-ročný kouč skončil na lavičke národného tímu ihneď.

Pokiaľ by sa tak stalo, jeho najpravdepodob­nejším nástupcom bude legendárny Škót Paul Lambert. Spoločnosť McBookie ponúka na túto alternatívu kurz 3/1. Z okruhu prípadných kandidátov má tiež reálnu šancu Derek McInnes (4/1), či bývalý tréner Evertonu a Manchestru United David Moyes (8/1).

„Tento zoznam rozhodne nevyráža dych, ale aj tak nastal čas poobzerať sa po novom trénerovi. Viem, že experiment s Nemcom Bertiem Vogtsom nevyšiel, no myslím si, že by sme mohli hľadať v zahraničí,“ povedal hovorca McBookie.com, Paul Petrie.

Tá istá stávková spoločnosť už neverí, že by sa Škóti mohli predstaviť na svetovom šampionáte v Rusku. Kurz na to, že by kapitán Darren Fletcher mohol svoj tím doviesť až na majstrovstvá sveta, je 6/1.

Strachanov bývalý zverenec v Celticu Glasgow Chris Sutton dokonca tvrdí, že Strachan sám viac o reprezentačnú stoličku nestojí. „Správa sa hrubo, je vznetlivý a ja cítim, že už chce preč,“ povedal.

„Nedávno Strachan vyhlásil, že Škótsko nemá vo svojom stredehráča typu Gareth Bale. Avšak keď fanúšikovia vidia, ako hrá Island, či Severné Írsko, povedia si, že aj my chceme aspoň časť podobných úspechov,“ dodal Sutton.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gordon Strachan