Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci sa lúčia remízou v Turecku, Hapal je s výkonom spokojný

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov ukončili úspešnú kvalifikáciu majstrovstiev Európy 2017 remízou 1:1 v Turecku.

11.10.2016 18:20 , aktualizované: 19:21
Stanislav Lobotka Foto: ,
Slovák Stanislav Lobotka (vľavo) sa v Turecku presadil ako jediný.
debata

Už pred týmto stretnutím bolo jasné, že mladí Slováci sú jasnými postupujúcimi z 8. kvalifkačnej skupiny. Miestenku na budúcoročný šampionát do Poľska im zabezpečila prvá priečka, ktorá im patrí s trojbodovým náskokom pred Holandskom. To v utorok vyhralo na pôde Cypru 4:1.

Tréner slovenského tímu Pavel Hapal dal v zápase s Tureckom, ako avizoval, šancu niekoľkým hráčom, ktorí hrávali v kvalifikácii menej. V 27. min navyše prišla aj vynútená zmena, pretože sa zranil Mihalík, ktorého nahradil Ivan.

Zápas sa hral v pokojnom tempe. Domáci sa nedokázali na trávniku v Alanyi zmobilizovať k výkonu, ktorým by oplatili Slovákom ťažkú prehru z marcového stretnutia na Myjave (0:5). Ujali sa síce vedenia v predposlednej minúte prvého polčasu po Basacikogluovej strele z priameho kopu, ale to bolo z ich strany všetko.

Po prestávke Turci neudržali tesný náskok. Po faule na Špaleka nariadil rozhodca pokutový kop a ten v 70. minúte premenil Lobotka. Slovenský tím si tak pripísal v samom závere aktuálnej kvalifikácie jedinú remízu. Bola to len jeho druhá bodová strata. Okrem toho Hapalov tím podľahol hneď v úvode, keď prehral v Bielorusku (0:1). Medzi prvým a posledným stretnutím v tejto kvalifikácii si však pripísal plný počet bodov vo všetkých šiestich zápasoch.

Turecko – Slovensko 1:1 (1:0)

  • Góly: 44. Matúš Hruška (vlastný) – 70. Lobotka (z pok. kopu), ŽK: 69. Özgür Özdemir (Tur.), rozhodoval: R. Petrescu (Rum.)
  • Zostava SR: Matúš Hruška – Valjent, D. Vavro, Králik, Šatka – Lobotka – A. Rusnák (46. Špalek), Hromada, L. Bénes (84. Chrien), J. Mihalík (26. D. Ivan) – T. Vestenický

Hlasy (zdroj: SFZ)
Pavel Hapal (tréner SR „21“): "Som spokojný so zápasom. V zostave sme urobili sedem zmien a omladili mužstvo. Dovolím si povedať, že sme boli lepším tímom. V závere sme mali šance rozhodnúť zápas v náš prospech. Dostali sme nešťastný gól po odrazenej lopte, ale globálne som veľmi spokojný s výkonom.“

Nikolas Špalek (stredopoliar SR "21“): "Tréner ma poslal aby som priniesol čerstvý vietor, robil tam nábehy a unavil obrancu. Pohybom som si vypýtal loptu do nohy a zvrtol sa. Martin Valjent mi dal výbornú loptu za obranu a stihol som tam dať špičku pred obrancom, ktorý ma fauloval.“

Konečná tabuľka 8. skupiny:
    Z V R P S B
1. Slovensko 8 6 1 1 21:6 19
2. Holandsko 8 4 2 2 15:10 14
3. Turecko 8 3 2 3 7:8 11
4. Bielorusko 8 2 2 4 7:11 8
5. Cyprus 8 1 1 6 4:19 4

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentáci do 21 rokov #sokolíci