Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pogba odpovedal na kritiku, Švédi si po triumfe dopriali pivo a pizzu

Kapitán francúzskej futbalovej reprezentácie Hugo Lloris označil spoluhráča Paula Pogbu za bojovníka vo svojej mysli.

11.10.2016 10:30
Marcus Berg, Anton Nedyalkov Foto: ,
Švéd Marcus Berg odkopáva loptu pred Antonom Nedyalkovom z Bulharska.
debata

Jeho gól v súboji kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska proti Holandsku bol nielen parádny, ale mal pre Francúzov trojbodovú cenu. Finalisti tohtoročných majstrovstiev Európy odišli v pondelok večer z amsterdamskej Areny s víťazstvom 1:0 ako noví lídri A-skupiny. „Bola to jeho najlepšia odpoveď na kritiku, ktorá sa valila zo všetkých strán. Je to logické, čo sa okolo neho deje, lebo po jeho rekordnom prestupe je na očiach viac ako ktokoľvek iný,“ povedal Lloris o Pogbovi, najdrahšom hráčovi sveta, ktorý zatiaľ zaostáva za požadovanými výkonmi v tíme Manchester United.

Pogba po polhodine hry skóroval z poriadnej diaľky tak, že brankárovi Holanďanov Stekelenburgovi doslova prepálil rukavice. Trochu to vyzeralo na rozhodnutie typu, keď nevieš čo s loptou, skús vystreliť na bránku. „On je bojovník a veľmi silný po mentálnej stránke. Má obrovský talent, ktorý však vo väčšine prípadov nestačí. Jeho ambicióznosť ho krok po kroku posúva na vyššiu futbalovú úroveň. Teraz je podstatné, že pomohol tímu k trom bodom a zvýšil sebavedomie nám všetkým,“ zdupľoval brankár Francúzov Lloris pochvalu na adresu Pogbu.

Francúzski štatistici sa poponáhľali a zverejnili viaceré zaujímavé fakty: Pogba skóroval siedmykrát v reprezentačnom drese, pričom viackrát sa to vo veku do 24 rokov podarilo iba pätici David Trezeguet (16), Karim Benzema (13), Thierry Henry, Michel Platini (obaja 10) a Eric Cantona (7). Na prvý gól v drese Le Bleus spoza šestnástky potreboval Pogba presne 60 takýchto pokusov.

Okrem exportného gólu mohol 23-ročný hráč stredu poľa pridať aj druhý zásah, ale jeho „gólová“ hlavička v druhom polčase skončila u pripraveného Stekelenburga. "

„Dosiahli sme dôležité víťazstvo a bolo aj zaslúžené. V druhom polčase sme už nemali také časté držanie lopty, ale mohli sme pridať ďalšie góly. Sme prví v skupine a chceme si to udržať až do konca kvalifikácie,“ cituje L'Equipe francúzskeho trénera Didiera Deschampsa. „Podľa správ to možno vyzerá tak, že všetci hráme za tím Pogba, ale to nie je pravda. Vo veľkých zápasoch sa nepatrí hovoriť o individuálnych výkonoch hráčov. Víťazíme aj prehrávame všetci spolu ako jeden tím. V tomto zápase nám veľmi dobre vyšla jeho prvá polovica. V tej druhej to bolo náročnejšie, ale cieľ sme splnili,“ skonštatoval Pogba pre francúzske médiá.

K častej kritike na svoju adresu povedal: „Nie je pre mňa príjemné počúvať, čo som mal urobiť lepšie a prečo to tak nebolo. Je to však súčasť futbalu a mojou úlohou je zostať koncentrovaný na svoje výkony. Keď mám tú česť hrať za svoju krajinu, stále sa snažím odovzdať sto percent. A keď sa niekomu zdá, že priveľa driblujem, je to preto, že sa snažím niečo vymyslieť. Rastieme ako tím každým zápasom a to platí aj o mne, lebo som ešte mladý.“

V A-skupine kvalifikácie MS 2018 sa v pondelok zrodilo aj hladké víťazstvo Švédska nad Bulharskom 3:0 (v Solne sa presadili Toivonen, Hiljemark a Nilsson Lindelöf) a remíza Bieloruska s Luxemburskom 1:1. Po troch kolách majú Francúzi a Švédi na čele rovnaký počet 7 bodov za dve víťazstvá a jednu remízu a dokonca majú aj identické skóre 5:1.

Holanďania na treťom mieste zaostávajú o 3 body. Švédi vskutku originálne a rýchlo oslávili triumf nad Bulharmi, ktorí v ostatných 5 zápasoch inkasovali spolu 21-krát. „Po zápase sme si ľahli do vaní a dopriali si pizzu a pivo. Nebolo to zlé, rovnako ako náš výkon,“ vravel švédsky kapitán Andreas Granqvist po súboji s Bulharmi aj pre Expressen. „To pivo bolo zaslúžené,“ dodal Emil Forsberg.

debata chyba
Viac na túto tému: #francúzska futbalová reprezentácia #Paul Pogba #švédska futbalová reprezentácia