Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Piqué už má plné zuby španielskych fanúšikov. Po MS 2018 v repre skončí

Obranca Gerard Piqué skončí po majstrovstvách sveta v roku 2018 v španielskej reprezentácii. Dvadsaťdeväťročný futbalista Barcelony rozhodnutie oznámil po nedeľňajšej kvalifikačnej výhre 2:0 v Albánsku, po ktorej bol kritizovaný, že si vyhrnul rukávy dresu tak, aby nebola vidieť španielska trikolóra.

10.10.2016 10:08
SOCCER-EURO-ITA-ESP/ Foto:
Gerard Piqué.
debata

„Už som z toho unavený, takže šampionát v Rusku bude mojou poslednou akciou s národným tímom. Potom už ma fanúšikovia, dúfam, nechajú na pokoji,“ povedal Piqué, ktorému mnoho španielskych priaznivcov nemôže prísť na meno kvôli tomu, že podporuje samostatnosť Katalánska.

„Skrátil som si rukávy, pretože boli moc krátke a prekážalo mi to. Skúšal som všetko, ale toto už je naozaj veľa. Aféra s dresom bola poslednou kvapkou,“ vyhlásil majster sveta z roku 2010 a európsky šampión z roku 2012, ktorý nemal s fanúšikmi problém prvýkrát.

Vlani ho priaznivci v prípravnom zápase s Kostarikou vypískali kvôli tomu, že si robil žarty z útočníka Realu Madrid Cristiana Ronalda. „Znechutili mi hranie za reprezentáciu. Takže aj keď po majstrovstvách v Rusku budem mať len tridsaťjeden, tak v národnom tíme skončím,“ vyhlásil.

Názor nezmenil ani po tom, čo sa ho zastalo vedenie španielskeho zväzu. „Trikolora je len pri variante s krátkym rukávom, zatiaľ čo Piqué mal dres s dlhým rukávom. A rukávy si ako mnoho iných v minulosti skrátil len preto, aby sa pri hre lepšie cítil,“ uviedlo vo vyhlásení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gerard Piqué