Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ír Robbie Brady bol v bezvedomí. Ratoval ho pohotový Gruzínec Kašia

Štvrťhodinu pred koncom štvrtkového duelu Írsko - Gruzínsko (1:0) v rámci kvalifikácie o postup na futbalové MS 2018 všetkým prítomným na dublinskom Aviva Stadium doslova stuhla krv v žilách.

07.10.2016 17:20
Robbie Brady Foto: ,
Robbie Brady leží v bezvedomí na trávniku.
debata

Írský krídelník Robbie Brady a gruzínsky obranca Solomon Kvirkvelia sa vo vzdušnom súboji zrazili hlavami, pričom prvý menovaný následne zostal nehybne ležať na trávniku. Domáci hráči Jon Walters a James McClean okamžite zalarmovali zdravotnícky personál a pri zachraňovaní Bradyho sa aktívne činil najmä gruzínsky kapitán Guram Kašia.

Kvirkvelia pokračoval v hre s turbanom na hlave, no Bradyho vyniesli na nosidlách so zafixovaným krkom. Dvadsaťštyriročný hráč Norwichu City strávil noc v nemocnici a očakáva sa, že nezasiahne do nedeľňajšieho duelu eliminácie MS v Moldavsku.

„Bol úplne v bezvedomí, ale triasol sa. Videl som, ako mu zapadá jazyk do zadnej časti ústnej dutiny. Bolo to desivé a vyzeralo to veľmi nebezpečne, ale vedel som, ako sa mám v tejto situácii zachovať. Keď som k nemu pribehol, vyzeralo to s ním naozaj veľmi zle. Vedel som, že mu musíme hlavne držať krk. Ďalej som sa snažil držať jeho jazyk, kým neprišiel lekár. Našťastie tam bol rýchlo,“ citoval web 98fm.com slová Gurama Kašiu pre The Irish Daily Star.

Oficiálne twitterové konto Írskej futbalovej asociácie niekoľko minút po hororovej scéne referovalo, že hráč bol v šatni pri vedomí v opatere medicínskeho štábu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Írsko #Robbie Brady