Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rooney: Sam ma na Slovensku potopil

Kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Wayne Rooney sa nechal počuť, že bývalý tréner "Albiónu" Sam Allardyce sa k nemu nesprával korektne.

05.10.2016 10:00
Wayne Rooney Foto: ,
Anglický útočník Wayne Rooney.
debata

Ako je známe, „Big Sam“ prišiel o post kormidelníka anglického mužstva minulý týždeň pre verejnú diskreditáciu svojej osoby na stretnutí s novinármi vydávajúcimi sa za ázijských podnikateľov. Vo funkcii vydržal iba 67 dní a Anglicko viedol v jedinom dueli – 4. septembra v Trnave proti Slovensku (1:0).

Rooney bol po tomto zápase najmä v anglických médiách poriadne kritizovaný za svoj výkon. Allardyce vtedy vyhlásil, že hráč Manchestru United ako jediný nemal presné inštrukcie, kde sa má na ihrisku pohybovať. Analýza BBC Sport dokonca preukázala, že hviezda Manchestru United počas stretnutia obhospodárila takmer celú hraciu plochu, v pokutovom území Slovenska sa však s loptou stretla iba raz.

„Wayne mohol hrať všade tam, kde si zaumienil. Hral síce trochu hlbšie, než som si predstavoval, ale celkovo som s jeho výkonom spokojný,“ skonštatoval Allardyce po trnavskom dueli.

Rooney sa s odstupom niekoľkých týždňov rozhodol uviesť veci na pravú mieru. „Po zápase na Slovensku vzniklo nedorozumenie, keď Sam vyhlásil, že som mohol hrať tam, kde som si zaumienil. Nie, hral som presne podľa jeho pokynov. Neprišiel som za ním a nepovedal: ‚Chcem hrať tam a tam‘. Bolo to veľké nedorozumenie a zdá sa, že som bol týmto potopený. Verejnosť na základe toho rôznymi spôsobmi doslova ‚zabila‘ môj výkon, o ktorom som sa domnieval, že bol celkom slušný,“ cituje slová 30-ročného rodáka z Liverpoolu portál football365.com.

„Sam vedel, že urobil chybu, keď sa takto pre médiá vyjadril. Povedal mi to v lietadle cestou domov. Chápal, že tieto slová z neho vyhŕkli a už nemal šancu napraviť to,“ doplnil Wayne Rooney.

debata chyba
Viac na túto tému: #Wayne Rooney #Sam Allardyce