Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skúsený Bakoš sa cíti ako nováčik. Vrátil sa po troch rokoch

Priznáva, že sa cíti trochu ako nováčik. Skúsený útočník Marek Bakoš má 33 rokov a do reprezentácie sa vrátil po troch rokoch, odvtedy sa v tíme všeličo zmenilo.

04.10.2016 19:30
marek bakoš Foto: ,
Marek Bakoš.
debata

Doteraz poslednú polhodinku v národnom drese odohral 15. novembra 2013 v prípravnom stretnutí s Poľskom, v ktorom slovenskí futbalisti vyhrali 2:0. Verí, že v najbližších dvoch zápasoch by mohol opäť dostať šancu.

„Pozvánka do reprezentačného výberu ma, samozrejme, potešila. Asi som trénerov zaujal, to je vždy dobrý pocit,“ vyhlásil Bakoš, ktorý sa v lete po vyše ročnom pôsobení v Liberci opäť objavil v Plzni. Jej dres predtým obliekal šesť rokov a prežil vo Viktorii najlepšie futbalové obdobie, ktoré mu otvorilo dvere aj do reprezentačného mužstva.

„Chcel by som, aby aj na budúci utorok, keď sa budeme lúčiť, vládla v tíme pohoda a pozitívna atmosféra, tá sa vždy odvíja od výsledkov. Verím, že zápas v Slovinsku a potom aj domáci so Škótskom nám vyjde, budeme úspešní.“

Pred vyše rokom-dvoma prežil aj horšie futbalové obdobie, keď sa mu až tak nedarilo. Už možno ani neveril, že ešte dostane šancu aj v reprezentácii. „Sústredil som sa najmä na výkony v klube, usiloval som sa hrať najlepšie, ako viem a výsledkom bola pozvánka do reprezentácie. Teraz sa cítim veľmi dobre, darí sa aj Plzni, dosiahli sme viaceré dobré výsledky, ktoré prispievajú k mojej pohode.“

V reprezentácii nastúpil v predchádzajúcom období v trinástich stretnutiach, ale hoci patril v kluboch, v ktorých pôsobil, k obávaným zakončovateľom, v reprezentačnom drese si strelecký účet neotvoril. „Čakajú nás silní súperi a ťažké, vyrovnané zápasy. Budeme sa usilovať vybojovať tri body už v Slovinsku, potrebujeme ich, aby sme odčinili úvodnú prehru proti Anglicku v úvode kvalifikácie. Slovinci sú však najmä doma veľmi nepríjemní.“

Na ihrisku spolupracuje v plzenskom drese s Michalom Ďurišom. Mužstvo hrávalo dlho na jedného útočníka, v posledných týždňoch dvaja slovenskí reprezentanti utvorili vpredu útočnú dvojicu českého majstra. „Zmenilo sa to len posledný mesiac. Je to pre nás niečo nové a zvykáme si na nový štýl hry, na iný pohyb na ihrisku,“ potvrdil Bakoš.

Plzeň je klub, ktorý poslal do slovenskej reprezentácie najviac hráčov – v Senci sa na sobotňajší zápas pripravujú až štyria. Kým brankár Matúš Kozáčik a útočník Michal Ďuriš nechýbali ani na predchádzajúcom zraze, Patrik Hrošovský sa do mužstva vrátil podobne ako Bakoš, ibaže po krátkej pauze. Šikovný stredopoliar chýbal proti Anglicku zo zdravotných dôvodov.

„Po zranení sa zasa rozbieham, už opäť hrávam. Zápas s Anglickom som sledoval v hľadisku, pricestoval som naň do Trnavy. Angličania sú favoriti skupiny, prehra s nimi natoľko nebolí a verím, že ani nezanechá na mužstve stopy. Teraz by sme potrebovali v Slovinsku vyhrať, bude to však ťažký zápas.“

Hrošovský bol členom kádra aj na nedávnych majstrovstvách Európy. Ako podľa neho ovplyvnia viaceré absencie silu mužstva? „Niektorí hráči nám budú určite chýbať, zmien je dosť, ale zároveň verím, že tím má takú kvalitu, aby najbližšie dva zápasy zvládol,“ zdôraznil Hrošovský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Bakoš #sokoli