Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss odmietol fúkať. Tvrdí, že nešoféroval

Desať ľudí v aute a spor o to, kto bol vodič. Známy futbalista Vladimír Weiss mladší čelí škandálu. Polícia ho obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

03.10.2016 09:28 , aktualizované: 20:30
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss.
debata (113)

Odmietol totiž fúkať a aj odber krvi na alkohol. Obhajca futbalistu však tvrdí, že Weiss nešoféroval, opiera sa o výpoveď troch svedkov. Športovca, ktorý bol takmer dva dni v policajnej cele, budú vyšetrovať na slobode.

Vladimíra Weissa mladšieho zastavila policajná hliadka v nedeľu skoro ráno na Rázusovom nábreží v Bratislave. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucie Mihalíkovej išlo o vozidlo značky Mercedes G. „Dôvodom bolo podozrenie zo spáchania priestupku,“ spresnila hovorkyňa.

V terénnom aute sa viezlo asi desať ľudí. Krátka verzia Mercedesu G s dvoma dverami má maximálne päť miest, predĺžená verzia auta môže legálne odviezť sedem ľudí. A to v prípade, že je vybavená tretím radom sedadiel. Tak či onak, maximálny povolený počet ľudí v aute bol presiahnutý. „V tomto prípade nesie za posádku zodpovednosť vodič auta, keďže hliadka vie, kto šoféroval,“ uviedla právnička Lucia Kurilovská.

Ak by bol problémom iba počet ľudí v aute, Weiss by neskončil v cele. Ako totiž právnička povedala, išlo by len o priestupok, policajt by ho riešil alebo blokovou pokutou, alebo predvolaním na výsluch.

Športovec strávil nedeľu a pondelok v cele policajného zaistenia. Odmietol sa podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi na alkohol. To sa berie, akoby mal v krvi jedno promile alkoholu, čo je už trestný čin. „Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I vzniesol na základe doposiaľ vykonaných procesných úkonov obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 26-ročnému Vladimírovi W. z Bratislavy,“ konkretizovala policajná hovorkyňa Mihalíková s tým, že bližšie informácie zatiaľ nie je možné poskytnúť. Prípad dozoruje Okresná prokuratúra Bratislava 1.

Voči obvineniu Weiss a jeho právny zástupca Juraj Kuráň podajú sťažnosť. Podľa vyjadrenia obhajcu Weissa je obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. Ako povedal obhajca, z ďalších výpovedí troch svedkov vyplýva, že Weiss motorové vozidlo nešoféroval. To vyšetrovateľ údajne odignoroval. Podľa obhajcu skôr išlo o policajné šikanovanie. Tiež tvrdí, že osobu, ktorá vozidlo šoférovala, polícia vôbec nevyzvala, aby sa podrobila dychovej skúške alebo odberu krvi. „Neváhala to však šikanózne a nátlakovo urobiť vo vzťahu k Vladimírovi Weissovi ako jedinému z celej skupiny osôb, a to napriek identickým výpovediam viacerých svedkov potvrdzujúcich skutočnosť, že Vladimír Weiss vozidlo neriadil,“ povedal Kuráň.

Futbalistu v pondelok poobede polícia prepustila, vyšetrovaný bude na slobode. Podľa Kurilovskej mu môže hroziť ročné väzenie. „Súd však môže pristúpiť aj k peňažnému trestu či k zákazu činnosti, alebo k ich kombinácií,“ uviedla právnička Kurilovská.

Weiss je hráčom katarského klubu Al-Gharafa. Športovec si nezavaril po prvý raz. V januári 2015 po roztržke v bratislavskom podniku s rýchlym občerstvením museli ošetrovať hudobníka zo skupiny Zlokot Pavla Remiáša. Spevák skončil s rozbitým čelom, zasiahlo ho hodená stolička. Weiss si vtedy po príchode polície nedával servítku pred ústa. Priamo na fyzickom útoku na speváka sa nezúčastnil, neskôr povedal, že bol v nesprávny čas na nesprávnom mieste.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

113 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss