Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sloboda pre Palestínu, kričal Buffon. Veľká lož, ktorú živia arabské médiá

Začiatkom týždňa sa futbalisti Talianska zapísali do histórie výhrou 3:1 v Izraeli. Na tomto výsledku nie je nič mimoriadne, šokujúca je séria. Buffon a spol. triumfom vo Svätej zemi neprehrali v kvalifikácii na majstrovstvá sveta už dlhých trinásť rokov.

09.09.2016 18:14
Gianluigi Buffon Foto: ,
Gianluigi Buffon.
debata

Keď sme už pri tomto legendárnom brankárovi, práve on by na tento duel azda najradšej zabudol. Nespravil žiadny kiks, nedal si ani vlastný gól. Jednoducho sa stal obeťou veľkej lži, ktorú už niekoľko dní živia arabské média.

"Sloboda pre Palestínu,“ kričal vraj Buffon smerom k izraelským fanúšikom. Na "dôveryhodnosti“ mala tejto provokácii pridať údajná pokuta, ktorú mal 38-ročný gólman dostať za tento pokrik.

O udalosti informoval v arabskom svete známy BeIN Sport, či Ayman Jada, novinár zo športového kanálu Al Jazeeri. Mimochodom, jeho twitterové konto, kde sa o tento nezmysel podelil, sleduje viac ako 170-tisíc užívateľov internetu.

Až niekoľko dní po zápase informovala arabská stránka Saheh Akhbarak, že žiadny dôkaz o Buffonovom výroku "Sloboda pre Palestínu“ neexistuje. A pokuta? Je iba čerešničkou na torte tejto vymyslenej story.

Zdá sa však, že toto klamstvo sa na Strednom východe šíri ako lesný požiar. A keďže 100-krát opakovaná lož sa stáva pravdou, príbeh o Buffonovi a Palestínčanoch stále žije.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gianluigi Buffon