Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráčov žmýka. Simeone poľuje na gigantov

Je extrémne prísny. Na seba i ľudí, s ktorými pracuje. Chce sa priblížiť k dokonalosti. Vďaka tvrdosti, precíznosti, mimoriadnemu odhodlaniu a túžbe.

19.08.2016 10:00
Diego Simeone Foto: ,
Diego Simeone a jeho nešťastný výraz.
debata

Z očí i duše mu srší vášeň. Prenesie ju na každého, s kým príde do kontaktu.

Vracajúci, vysilení

Diego Simeone. Jeden z najuznávanejších futbalových trénerov planéty. Skvelý stratég i motivátor. Ambiciózny Argentínčan na lavičke Atlética Madrid stojí pred ďalšou veľkou výzvou. Pokúsi sa preraziť supersilný dvojblok Realu a Barcelony. A znovu dobyť Španielsko.

„Áno, Atlético môže vyhrať španielsku ligu. Prečo? Lebo aj naďalej stojí na jeho čele Diego. Muž, ktorý je strojcom úspechu spred dvoch rokov. A vďaka ktorému si klub udržal kľúčových hráčov z predošlých sezón. Na čele so strelcom Antoinom Griezmannom,“ píše vo svojej predsezónnej analýze Sky Sports.

Rovnaký portál uverejnil anketu. V nej sa čitateľov pýtal, kto bude novým šampiónom. Za Atlético hlasovalo len 13 % fanúšikov. Najviac získala do štvrtkového poobedia očakávaná dvojica – obhajca titulu z Barcelony (55 %) a vicemajstrovský Real (31 %).

Samozrejme, nie je to prekvapujúce. Giganti ovládli jedenásť z predošlých dvanástich ligových sezón. Experti tvrdia, že inak to nebude ani v nadchádzajúcej. Napokon, Lionel Messi, Neymar, Luis Suárez či Cristiano Ronaldo (stále si doliečuje zranenie), Gareth Bale a Karim Benzema sú zárukou kvality, úspechu a enormného množstva gólov.

Lenže stále je tu jeden muž. Simeone. Chlap, ktorý dbá na ohromnú fyzickú pripravenosť. Jeho tréningy sú najtvrdšie zo všetkých. Niet divu, že svet nedávno obleteli obrázky, na ktorých Bernard Mensah po jednom z tréningov priamo na trávniku vracia. Mladík neustál Simeoneho nároky a z trávnika odchádzal úplne vysilený. Podobne dopadol pred rokom aj Luciano Vietto. Ďalšia z nádejí si od únavy nevedela po tréningu otvoriť fľašku s vodou.

Minuli najviac

Simeoneho nároky sú extrémne. „Keď však dodržiavate, čo vyžaduje, ste blízko úspechu. Môže z nás urobiť nezdolateľný tím,“ chválil pred časom svojho trénera v rozhovore pre ESPN kapitán Gabi.

Napokon, Atlético pod Simeoneho vedením vyhralo ligu, domáci pohár, superpohár, Európsku ligu a dva razy sa prebojovalo aj do finále prestížnej Ligy majstrov.

Aj v novej sezóne bude mať Atlético najvyššie ambície. Najmä vďaka mimoriadne náročnému fyzickému štýlu. A obrane pevnej ako skala. V minulom ročníku bola suverénne najlepšou v súťaži. V 38 súbojoch inkasovala len 18 gólov.

Na skvelú defenzívu sa bude spoliehať čierny kôň súťaže aj tentoraz. Ale aj na nové tváre v tíme. Atlético na ne minulo v lete najviac spomedzi všetkých tímov La Ligy – 81 miliónov eur. O dva milióny predstihlo Barcelonu, o päťdesiat Real.

Simeone tým vyslal jasný signál: jeho nemilosrdná poľovačka na gigantov sa začína.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Primera Division #Diego Simeone