Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Argentínčania majú nového trénera. Messiho chce prehovoriť na návrat

Novým trénerom argentínskej futbalovej reprezentácie je Edgardo Bauza. Päťdesiatosemročný kouč sa stal nástupcom Gerarda Martina, ktorý rezignoval na konci júna po finálovej prehre na turnaji Copa América.

02.08.2016 09:11
Edgardo Bauza Foto: ,
Edgardo Bauza.
debata

Jednou z úloh nového kormidelníka vicemajstrov sveta bude presvedčiť k návratu do národného tímu hviezdneho Lionela Messiho, ktorý po spomenutej prehre s Čile v penaltovom rozstrele oznámil koniec reprezentačnej kariéry.

„Čo sa Messiho týka, som optimistický. Dúfajme, že spoločný rozhovor napomôže tomu, aby sa vrátil do tímu. Chcem mu načrtnúť svoje plány,“ povedal Bauza na tlačovej konferencii. Termín schôdzky ešte nemá a s útočníkom Barcelony nie je ani v kontakte. „Mám v úmysle ísť za ním a porozprávať sa,“ dodal.

K doterajším najväčším Bauzovým úspechom patria dve trofeje z Pohára osloboditeľov. K prvenstvu v juhoamerickej obdobe Ligy majstrov priviedol v roku 2008 ekvádorský klub LDU Quinto a predvlani argentínsky tím San Lorenzo. V uplynulej sezóne sa dostal do semifinále tejto súťaže s brazílskym FC Sao Paulo, v ktorom teraz končí.

Argentínčan Bauza nepatril k favoritom na obsadenie prestížneho trénerského postu. V kurze boli podľa médií skôr Diego Simeone z Atlética Madrid, Jorge Sampaoli z FC Sevilla či Mauricio Pochettino z Tottenhamu, ktorých by ale zväz musel z klubov vyplatiť. O návrat do národného tímu sa uchádzal aj Diego Maradona.

Bauzu čaká debut na reprezentačnej lavičke 1. septembra v kvalifikačnom zápase proti Uruguaju, aktuálnemu lídrovi juhoamerických bojov o šampionát v Rusku. Argentínčanom momentálne patrí tretie miesto za Ekvádorom. Na MS 2018 postúpia priamo štyri mužstvá, piate bude hrať baráž.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gerardo Martino #argentínska futbalová reprezentácia #Edgardo Bauza