Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pogba najdrahším hráčom v histórii! Prestupuje za 133 miliónov

Francúzsky futbalový stredopoliar Paul Pogba sa po štyroch sezónach v Juventuse Turín vráti do Manchestru United.

29.07.2016 15:10
France Cameroon Soccer Foto: ,
Francúzsky reprezentant Paul Pogba.
debata (4)

Tentoraz však jeho odchod a obchod pútajú náležitú pozornosť – zatiaľ čo v roku 2012 šiel neskúsený 19-ročný mladík do Turína za 800-tisíc libier (1 milión eur), teraz sa vracia do slávnejšieho manchesterského klubu 23-ročný líder francúzskej reprezentácie a jeden z najvyššie hodnotených stredopoliarov súčasnosti za 112 miliónov libier (133 miliónov eur). Britské médiá vrátane The Independent informujú o prestupe ako o hotovej veci, kluby sa podľa nich dohodli na spomenutom odstupnom a na Pogbu po lekárskej prehliadke v Los Angeles čaká päťročný kontrakt a týždenne 220-tisíc libier (261-tisíc eur). Web periodika The Daily Star pridal informáciu, že Pogba bude nosiť v tíme „červených diablov“ dres s číslom šesť.

Rokovania podľa žurnalistu Nabila Djellita píšuceho pre L’Equipe a France Football predĺžili rozhovory o tom, ktorá strana uhradí platbu pre sprostredkovateľa a Pogbovho agenta Mina Raiolu. Kluby sa už skôr dohodli na odstupnom 92 miliónov libier pre Juventus; napokon pristali na to, že United zaplatia Raiolovi 20 miliónov a Juventus zvyšné 4 milióny GBP.

Juventus bude mať v priebehu niekoľkých dní prsty v ďalšom megaprestupe – v utorok spečatil transfer Argentínčana Gonzala Higuaína z SSC Neapol za 90 miliónov eur. Higuaín sa v momente zrealizovania transferu stal tretím najdrahším hráčom histórie po Walesanovi Garethovi Balovi (Tottenham Hotspur – Real Madrid / 101 mil. eur) a Portugalčanovi Cristianovi Ronaldovi (Manchester United – Real Madrid / 94 mil. eur), teraz ho na štvrtú priečku odsunie nový líder poradia Pogba. Rodák z Lagny-sur-Marne Pogba získal v drese turínskej „Starej dámy“ štyri tituly v talianskej Serie A, pridal po dva triumfy v národnom pohári aj superpohári. Na nedávnych ME vo vlasti prenikol s francúzskou reprezentáciou do finále, domáci výber v ňom podľahol Portugalčanom 0:1 po predĺžení.

Do mužstva portugalského trénera Josého Mourinha už pred novým ročníkom Premier League pribudli Zlatan Ibrahimovič, Henrik Mchitarjan a Eric Bailly, Pogba však bude najočakávanejším prírastkom.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Manchester United #Paul Pogba